Extra informatiebijeenkomst over composteren in Westenholte

De gemeente Zwolle organiseert een extra informatiebijeenkomst over zelf compost maken. Dit naar aanleiding van vele verzoeken van de bewoners in Westenholte. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 10 april 2007 van 19.30 tot 21.00 uur in het Anker aan de Meester Koolenweg 10 in Zwolle. Vanwege de extra bijeenkomst is de actie verlengd tot en met vrijdag 20 april 2007, zodat bewoners de compostvataanvraag tot en met 20 april kunnen opsturen.

Tijdens de informatiebijeenkomst zijn deskundigen aanwezig om bewoners informatie te geven over het thuis composteren. Ook kunnen bewoners een compostvat bestellen. Een compostvat kost door de gemeentelijke subsidie slechts 20 euro.

Goede compost maken is niet een kwestie van al het groente-, fruit- en tuinafval op één hoop gooien. Er komt iets meer bij kijken. Zo moet het compostvat bij voorkeur op een zonnige plaats staan en mogen bijvoorbeeld schillen van sinaasappels maar in beperkte hoeveelheid in de compost gedaan worden. Om de precieze kneepjes van het zelf compost maken onder de knie te krijgen organiseert de gemeente informatiebijeenkomsten waarin wordt verteld hoe men op een natuurvriendelijke manier de tuin kan bemesten met het eigen gft-afval.

 

In februari hebben alle bewoners met een tuin een informatiebrochure ontvangen over zelf compost maken en hoe men tegen een gereduceerd tarief een compostvat kan aanschaffen. De folder is ook te verkrijgen bij de gemeente of ROVA (www.rova.nl, of via de ROVA-klantenservice op telefoonnummer 038-427 37 77).  

Artikel delen:

Reageer