JONCA.nl gaat strijd aan met jeugdwerkloosheid

Zwolle – Kun je je het beste richten op je opleiding, of kun je leren en werken beter combineren? En hoe pak je dat als jongere dan aan? Waar vind je als werkgever enthousiaste stagiairs? Wat vinden jongeren eigenlijk van de vervolgopleidingen die onderwijsinstellingen bieden?

Sinds vandaag is JONCA.nl in de lucht: een digitale ontmoetingsplek voor jongeren, maar ook interessant voor ondernemers, onderwijs en overheid. Om de jeugdwerkloosheid in de regio IJssel-Vecht te voorkomen en tegen te gaan, zijn verschillende acties uitgezet. Eén daarvan is JONCA.nl, een site voor en door jongeren van 16 tot 27 jaar, waar informatie is te vinden over werk, inkomen, onderwijs en evenementen in de regio. Jongeren die vragen hebben over leren en werken kunnen deze op een laagdrempelige manier voorleggen aan het chatteam van JONCA. Studenten van Hogeschool Windesheim voorzien ze direct van heldere antwoorden. Zo nodig brengen de studenten hun leeftijdsgenoten in contact met de juiste instelling of organisatie, die aan de ‘achterkant’ is aangesloten bij het chatteam.

Aanwinst
JONCA is niet alleen voor jongeren een aanwinst. Ook voor overheid, ondernemers en onderwijs is het platform interessant. Via JONCA kunnen zij namelijk makkelijk in contact komen met de doelgroep. Zo organiseert JONCA regelmatig company visits, waarbij jongeren een kijkje kunnen nemen in de keuken van een bedrijf. Voor werkgevers is het mogelijk te chatten met hun toekomstige werknemers. Verder biedt JONCA de technische faciliteiten om (groeps)chatsessies te organiseren, bijvoorbeeld over alumnibeleid. Het promotieteam van JONCA, dat bestaat uit jongeren die werkervaring opdoen bij StudioTas, kan kosteloos ingeschakeld worden om jongeren te vragen mee te werken aan het onderzoek.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)