Janpieter Boudens krijgt Erepenning gemeente Zwolle

Zwolle – Het College van Burgemeester en Wethouders van Zwolle heeft besloten aan de heer Janpieter Boudens de Erepenning toe te kennen, als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn bijzondere en langdurige verdiensten voor de stad. Burgemeester Henk Jan Meijer reikte deze gemeentelijke onderscheiding uit op donderdag 31 maart tijdens een concert van Meander Vocaal en De Vuurvogel in de Plantagekerk in Zwolle.

Janpieter Boudens is een getalenteerd en veelzijdig uitvoerend amateurkunstenaar. Vanuit zijn grote liefde voor de kunsten en overtuiging dat talent moet worden gekoesterd en gestimuleerd, moedigt hij amateurkunstenaars van jong tot oud aan hun talent te ontwikkelen. Hij heeft kunst en cultuur in Zwolle daarmee voor een breed publiek toegankelijk gemaakt.

Janpieter Boudens mag zich erepenninghouder van Zwolle noemen. In totaal hebben dan 21 mensen de erepenning in bezit. De gemeente Zwolle maakt onderscheid in de zilveren penning verbonden aan het erepenninghouderschap en de gouden penning die is verbonden aan het ereburgerschap. Oud-burgemeester Job Drijber is de enige nog in leven zijnde ereburger van Zwolle, sinds het overlijden van ereburger en eerste bevrijder van Zwolle Leo Major.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.