Ruim 9.000 vuilniszakken met zwerfafval opgeruimd

Zwolle – Tijdens de zwerfafvalcampagne Natuurlijk Schoon van 14 t/m 19maart, hebben 250 scholen uit het ROVA-werkgebied met zo’n 13.000 scholieren en vrijwilligers het zwerfafval uit hun eigen leefomgeving opgeruimd. In totaal werd er maar liefst 23.000 kilo aan zwerfafval ingezameld. Dit is te vergelijken met ruim 9.000 volle vuilniszakken!

Voorzien van opvallende hesjes, petjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, gingen de kinderen in de omgeving van de school of vereniging zwerfafval opruimen. Ze werden daarbij begeleid door leraren en ouders. Het ingezamelde zwerfafval werd door ROVA opgehaald. De hoeveelheid zwerfafval was iets lager dan in 2010, terwijl het aantal deelnemers aan de actie gelijk bleef. Dit kan een signaal zijn dat er minder (veel!) zwerfafval aanwezig was. Hopelijk is dit een trend die doorzet, want nog steeds wordt er een grote hoeveelheid ingezameld.

Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met gemeenten, natuur- en milieuorganisaties, scholen uit basis- en voortgezet onderwijs en verenigingen, worden bestaande en nieuwe zwerfafvalacties gecombineerd onder de naam ‘Natuurlijk Schoon’.

Minder, maar liever nog geen zwerfafval inzamelen omdat het er niet is. Dat is wat ROVA en haar gemeenten willen bereiken. Door de actie breed in te zetten en op te trekken met maatschappelijke organisaties, wordt de strijd met zwerfafval aangegaan. Op deze wijze zijn ROVA en de aangesloten gemeenten op weg naar een schone en duurzame samenleving. ROVA verbindt de afvalzorg daarin verder aan thema’s zoals het verduurzamen van de energievoorziening, het terugdringen van CO2 emissies en het beheren van de openbare ruimte.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Ruim 9.000 vuilniszakken met zwerfafval opgeruimd”

Reacties zijn gesloten.