Nieuwe opleiding You!XL voor jonge muziektalenten

Zwolle – Jonge muziektalenten in Overijssel die zich verder willen ontwikkelen kunnen vanaf september 2011 terecht bij YOU! XL. Dit nieuwe opleidingsprogramma is een initiatief ArtEZ Conservatorium en Kunst & Cultuur Overijssel (KCO). Getalenteerde leerlingen van de aangesloten muziekscholen en Centra voor de Kunsten kunnen een uitdagend programma volgen bestaande uit lessen en podiumactiviteiten. De inschrijftermijn sluit op 9 mei 2011. Meer informatie over het programma en inschrijven is te vinden op www.youxltalent.nl .

youxl_logo_zwart.jpg

Het programma van YOU! XL bestaat uit extra lestijd op de muziekschool, hoofdvaklessen bij een hoofdvakdocent van ArtEZ Conservatorium, theorielessen, ensembledagen, deelname aan concerten en concoursen en deelname aan een grote, reizende muziekproductie voor alle deelnemers in schooljaar 2012-2013.

In schooljaar 2011-2012 is er plaats voor 50 leerlingen. Er gelden een aantal toelatingseisen voor wat betreft opleiding, motivatie en speelniveau. Op de website www.youxltalent.nl  is hier alles over te vinden.

YOU! XL is een samenwerkingsverband van ArtEZ Conservatorium, Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) en de deelnemende muziekscholen en Centra voor de Kunsten. Zij vinden het belangrijk om jong muziektalent in de provincie meer ontwikkelingskansen te bieden. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van de provincie Overijssel en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Artikel delen:

Reageer