FC Zwolle United zet zich in voor gehandicaptensport

Zwolle – De week van 4 april tot en met 8 april staat voor FC Zwolle in het teken van de gehandicaptensport. Voetballers bezoeken namens FC Zwolle United verschillende organisaties en als afsluiting van de week staat de gehandicaptensport centraal bij de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport.

Bezoek aan De Twijn en WRZV de Boog. Enkele spelers van FC Zwolle bezoeken aanstaande dinsdag 5 april De Twijn, een onderwijscentrum voor leerlingen in de leeftijd van 4 – 19 jaar, met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking. Donderdag 7 april brengen de spelers van FC Zwolle tevens een bezoek aan WRVZ de Boog, een zaalvoetbalorganisatie voor spelers/speelsters met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.


FC Zwolle – Helmond Sport in teken van gehandicaptensport
De thuiswedstrijd van vrijdag 8 april, FC Zwolle – Helmond Sport, belooft een fantastische avond te worden voor vele gehandicaptensporters. Er wordt om 17.15 uur een voorwedstrijd gespeeld door de gehandicaptenteams De Swolse Kids tegen De Bengels Zwolle. Tijdens de rust van de hoofdwedstrijd worden er penalty’s genomen door g-voetballers. FC Zwolle heeft bovendien enkele honderden toegangskaarten beschikbaar gesteld voor g-sporters, hier is met veel enthousiasme op gereageerd. 

Collecte
Voorafgaand aan de wedstrijd FC Zwolle – Helmond Sport zal er door Fonds Gehandicaptensport worden gecollecteerd bij de ingangen van het FC Zwolle-stadion. Fonds Gehandicaptensport financiert met de opbrengst talloze projecten, zodat lang gekoesterde wensen in vervulling kunnen gaan. Bijvoorbeeld deelname aan een evenement voor gehandicapte sporters, de aanschaf van speciale doeltjes, een zwembadlift of aangepast sport- en spelmateriaal. Jij sport toch ook graag? Help ook onze gehandicapte sporters op weg! Geef gul, geef massaal aan deze actie!

FC Zwolle United
De maatschappelijke tak van FC Zwolle, onder de naam FC Zwolle United is een succes! Samen met de partners krijgen bestaande en nieuwe (maatschappelijke) projecten de inhoud die past bij hun omgeving en betekenis! FC Zwolle United zal in de komende jaren verder groeien. Als organisatie, maar ook in maatschappelijke zin binnen de regio Zwolle. Het begrip BVO krijgt een nieuwe betekenis voor FC Zwolle: Betrokken Voetbal Organisatie. Door mensen, voor mensen!

Artikel delen:

Reageer