Historisch afscheid Oosterenkstadion in Zwolle

FC Zwolle organiseert in samenwerking met De Supportersclub en de FCZ Tifosi een historisch afscheid van het Oosterenkstadion. Wat begon in 1910 aan de Ceintuurbaan, werd beetje bij beetje uitgebouwd tot het huidige Oosterenkstadion. Het stadion waar zoveel geschiedenis is geschreven, want wie herinnert zich niet, de bolle van Zwolle, de rushes van Jaap Stam, de bekerwedstrijd tegen Feyenoord, de talloze reddingen van Henk Timmer en natuurlijk het kampioenschap naar de Eredivisie met de winst op Excelsior.

Op 20 april 2007 speelt FC Zwolle haar afscheidswedstrijd tegen De Graafschap. Deze laatste wedstrijd in het Oosterenkstadion, ziet FC Zwolle als één grote reünie tussen (oud)spelers, (oud)trainers, (oud) bestuurders, vrijwilligers en supporters. Vele oud-betrokkenen heeft de club dan ook uitgenodigd om aanwezig te zijn bij dit avondvullende programma dat zal beginnen om 19.00 uur.

Er is FC Zwolle veel aan gelegen om met een volledige groep afscheid te nemen van het Oosterenkstadion. Helaas is FC Zwolle niet in het bezit van alle adressen van oud-spelers, oud-trainers en oud-bestuursleden. Mocht u nog adressen van teamgenoten, spelers, trainers en/of bestuursleden hebben, dan willen wij u vriendelijk verzoeken om dit aan de club door te geven, zodat we met een volledige groep afscheid kunnen nemen van het Oosterenkstadion.

Naast een ereronde van oud spelers en trainers, zal voorafgaand aan de wedstrijd Harm Wolters het publiek opwarmen. In de rust van de wedstrijd zal de primeur zijn van het Oosterenk-afscheidslied. Na afloop van de wedstrijd zal de Zwolse H6 onder andere ‘Ik ben een Zwollenaar’  ten gehore brengen, waarna we met een daverende vuurwerkshow definitief afscheid nemen. Na afloop van de officiële afscheidshandelingen, zal het tijd zijn om gezamenlijk na te praten en oude bekenden terug te zien in de tent voor genodigden, supportershome en/of businessclub.  

Bron: FC Zwolle

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer