Muziek in de Tent

Zwolle – Op zondag 10 april is er weer Muziek in de Tent. Dit keer zullen De Jonge Vuurvogel en Fluitensemble "Toverfluit" optreden. 

In maart 2002 is jeugdsymfonieorkest "de Vuurvogel" opgericht door de huidige dirigent Albert Dam. Al snel kon er een tweede en later een derde afdeling aan worden toegevoegd. De Jonge Vuurvogel bestaat uit 34 musici in de leeftijd van 9 tot 13 jaar. Fluitensemble “Toverfluit” is in september 2002 opgericht door
Mirjam Slats. Het orkest is uitgegroeid tot een volledig bezet dwarsfluitorkest met – naast de ‘gewone’ dwarsfluit – piccolo, alt-, bas- en contrabasfluiten. Op het repertoire staan, naast bewerkingen, originele composities voor fluitorkest.

Onlangs gooide het ensemble nog hoge ogen op het Nationaal Concours voor Fluitensemble’s in Ittervoort. Enkele citaten van de jury: “Wat een heerlijk ensemble!”, “Goed, gedisciplineerd ensemble!”, “Het geheel klonk heel doorzichtig met een duidelijke dynamiek. Corea werkt echt betoverend!” Het Fluitensemble "Toverfluit" bestaat uit dwarsfluitisten van ca. 12 tot 22 jaar en repeteert op dinsdagavond van 19.00 tot 20.45 uur in het Meander College in Zwolle. Vanaf september 2010 staat het fluitensemble onder leiding van Marian Rauh.

Wijkcentrum de Enk en Eureka zijn geopend voor een hapje en een drankje. Uiteraard bij Eureka weer overheerlijke pannenkoeken van Ed. Tijd: 14.00 – 16.00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)