Starterscafé verwelkomt mensen met ambitie

Zwolle – TweedeDinsdag.nl wordt netwerkdinsdag. Vergadermaandag, Zaagmans die de woensdag claimt en op vrijdag gaan we casual aan de vrijmibo. Aan dit rijtje wordt per april 2011 een nieuwe dag toegevoegd: de Tweede Dinsdag.

Startende ondernemers doen er goed aan iedere tweede dinsdag van de maand met een rode cirkel in hun agenda te zetten. Van 16.00 tot 18.00 uur is het netwerktijd! Wie op zoek is naar nieuwe klanten, zinvolle contacten en nuttige ondernemerstips bezoekt TweedeDinsdag.nl, Starterscafé Zwolle in theater De Spiegel. Tweededinsdag.nl, Starterscafé Zwolle wordt hét maandelijkse netwerkevent voor startende en gevestigde ondernemers uit Zwolle en omgeving. Op 12 april gaat de rode loper uit voor al deze ambitieuze mensen. “Aan frisse ideeën, wilde plannen en enthousiasme ontbreekt het de starters nooit”, meent initiatiefnemer en zelfstandig ondernemer Marlien Poll-van den Berg. “Wat vaak nog wel moet groeien is een relevant netwerk. Een groep mensen vinden waarmee je kunt samenwerken en waarop je kunt bouwen is een kritische succesfactor voor je bedrijf. Met Twitter, Linkedin, en andere social media kom je een heel eind, maar elkaar ‘live’ ontmoeten zorgt nou net voor die broodnodige ‘klik’.”


Succesformule
Tweededinsdag.nl, Starterscafé Zwolle is een initiatief van vijf ondernemingen, te weten: De Rabobank IJsseldelta, Gewoon Biel, SlimmePost.nl, Peterson Bedrijfsverzekeringen en Tamek Accountants en Belastingadviseurs B.V. Het vroegere Rabo Starterscafé gaat over in deze nieuwe formule. De vijf partners zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de invulling en de onafhankelijkheid van het netwerkevent. Het Starterscafé is een goed werkende formule -de editie in Meppel is een succes- omdat de behoeften van de starters vooraf goed zijn onderzocht. “Ondernemers willen structuur geven aan het netwerken. Iedere tweede dinsdag op een vast tijdstip ruimte maken voor ontmoetingen geeft houvast. Het kost je relatief een klein deel van je werkdag en je hoeft er ’s avonds niet extra de deur voor uit wat weer ten koste zou gaan van de weinige familie- of vrije tijd die je als ‘eigen baas’ vaak hebt”, weet Poll. “Ook zijn starters op zoek naar tips van ‘gevestigde’ collega’s, want waarom zou je steeds het wiel opnieuw uitvinden? Je kunt zoveel leren van anderen.”

Altijd hetzelfde, maar toch anders
Tweededinsdag.nl, Starterscafé Zwolle heeft een vaste opbouw. Iedere bijeenkomst bestaat altijd uit een inhoudelijk en een informeel deel. Uit de regio wordt een inspirerende ondernemer uitgenodigd om zijn/haar eigen ervaringen over de do’s and don’ts van het ondernemen te benadrukken. Aansluitend is er een gezellige borrel en kan men eventueel aanschuiven bij het Startersmenu    (€ 17,99). Tijdens het informele gedeelte kunnen starters (gratis) van gedachten wisselen met ervaren ondernemers en specialisten, zoals accountants, fiscalisten, notarissen, communicatieadviseurs en met adviseurs van de Belastingdienst en de Gemeente Zwolle. Iedere startende ondernemer mag eerst komen ‘snuffelen’. De eerste bijeenkomst is gratis, daarna kost een lidmaatschap € 99,00 per jaar.

Wat elke starter moet horen
Op de eerste bijeenkomst op 12 april is de kersverse wethouder René de Heer aanwezig om de starters aan te moedigen in hun nieuwe carrière. Verder is het woord aan de bekende Zwolse ondernemer Jacco Vonhof, die als zelfstandige glazenwasser doorontwikkelde tot directeur van een groot schoonmaakbedrijf. Zijn geschiedenis is doorspekt met successen en valkuilen. Een verhaal dat de starter inspireert en waarschuwt, een verhaal dat gehoord moet worden.

Bij deze worden alle starters en gevestigde ondernemers uit Zwolle en regio uitgenodigd een kijkje te komen nemen op 12 april in Theater De Spiegel. Even aanmelden via info@tweededinsdag.nl is voldoende. Past het in je Tweede Dinsdag werkdag? Kom langs, het is zeker de moeite waard!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)