FC Zwolle heeft het moeilijk: derde 0-0 op rij

|   Laatste wijziging

Velsen – Na de gelijke spelen in de laatste wedstrijden tegen FC Dordrecht en RBC, was FC Zwolle het eigenlijk aan de stand verplicht om de drie punten uit Velsen mee te nemen.

De "Witte Leeuwen" van trainer Jan Poortvliet dachten daar anders over. Met Yanic Wildschut in de basis en Gillian Justiana op de bank begonnen de Zwollenaren overtuigend. Toch werd het, nadat FC Zwolle in het eerste kwartier wel het beste van het spel had, een stroeve eerste helft. Wel veel balbezit, maar weinig automatismes die voor de "winterstop" de ogen streelden. De ploeg van Art Langeler kwam te weinig voor het doel van keeper Varkevisser. Dit resulteerde in een sterker wordend Telstar, dat tegen het eind van de eerste helft nog een drietal kansjes kreeg. Daartegenover had FC Zwolle ook nog de pech, dat Joey van den Berg vlak voor rust geblesseerd het veld moest verlaten. De geboren Nijevener werd vervangen door Frank Olijve.

Waar er in de eerste helft veel misverstanden waren en veel balverlies werd geleden, was het spel in de tweede helft wel beter, maar echt lopen deed het niet bij de Zwollenaren. Met een aan zekerheid grensende waarschijnlijkheid zal de ploeg in de rust getrakteerd zijn op een "donderspeech" van trainer Art Langeler. De aanvalslinie met Sjoerd Ars en Danny Schreurs had grote moeite de bal vast te houden en er was weinig creativiteit te ontdekken. Na een kwartier in de tweede helft deed FC Zwolle wel een poging Telstar de duimschroeven aan te draaien, maar ook dat had niet de juiste uitwerking die er van verwacht werd. Met Nassir Maachi voor Bram van Polen probeerde FC Zwolle de druk op te voeren. Toch was het Telstar, dat door Wouter de Vogel in de 68e minuut een vrije kopkans kreeg. Diederik Boer wist deze kans van de Velsenaren op de juiste wijze te elimineren. Dat FC Zwolle op jacht was naar het bevrijdende doelpunt, was duidelijk. Het spel werd hierdoor wel onrustiger en gehaaster. Yanic Wildshut werd nog vervangen door Erik Bakker, maar ook hij kon het tij niet keren. De beste kans van de wedstrijd kregen de Zwollenaren. Het was Danny Schreurs die alleen voor keeper Varkevisser hopeloos hoog over knalde. Kansen die er voor de winterstop zonder moeite ingingen. Als alles dan tegen zit, dan kun je het raden. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd zag iedereen die FC Zwolle een warm hart toe draagt, tot grote teleurstelling een kopbal op de lat uiteenspatten. In de strijd om de titel een zeer teleurstellend resultaat.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

20 gedachten over “FC Zwolle heeft het moeilijk: derde 0-0 op rij”

  1. ik hoop het niet, maar dat ene puntje dat zwolle bij het begin van de competitie in mindering kreeg zou wel eens het kampioenschap kunnen kosten. rkc thuis moeten ze straks absoluut winnen !

  2. achja we kunnen wel gaan schelden en tieren over rkc dat ze weer aan het eind van de wedstrijd winnen maar ik zou zeggen kijk meer naar zwolle die zich zelf weer de das omdoet en weer de broodnodige punten laat liggen.this jammer maar wel een feit>:(>:(

  3. Ok blijven er ook nog supporters over die in voor in tegenspoed achter hun cluppie blijven staan. Weet dat het niet mee valt maar toch………

  4. @ingrid, idd, hoofd koel houden. Morgen weer een dag. Die 12 punten voorsprong was ook onzwols. lekker weer de billen dichtknijpen tot op het eind. Heb dat ook wel gemist dit seizoen.hahahaha

    @stadshagenesie tja, nou inderdaad met 3 punten voorsprong heb je inderdaad totaal geen kans meer, en ja dan heb je meer kans in de na competitie. Waar haal jij deze geweldige voetbalkennis vandaan?
    Misschien heeft Johan Cruijff nog een plekkie voor je in de raad van bestuur in a dam?

  5. Euh John, het is heel simpel, FC Zwolle pakt al wekenlang bijna geen punten meer en RKC wint alleen maar, dat rekensommetje is dus snel gemaakt. Ik zeg toch nergens dat het een schande is wat FC Zwolle nu presteert? Ik denk gewoon dat RKC de langste adem heeft, meer niet. Misschien moet jij je blauw-witte bril even afzetten, wil weleens helpen.

  6. Het is al jaren zo geweest bij de fc Zwolle op het laatst zakken ze steeds meer in en krijgen ze de bal met moeite tussen de palen .Tegen Telstar kansen zat gehad vond ik maar niet goed afgemaakt .Het zal toch niet zo wezen dat ze weer in de nacompetitie moeten bewijzen dat ze de beste zijn en dan weer onderuitgaan zoals we gewend zijn.Kom op kerel laat de laatste wedstrijdjes de moed niet zakken knal ze er in anders gaat Waalwijk weer met de eerstrijken

  7. Blauw witte bril afzetten??? Ben je gek? Juist nu moet ie op!
    De resultaten vallen even tegen en het wordt een behoorlijke opgave, maar als onze messie zijn vizier op scherp had staan hadden we de laatste wedstrijden gewonnen. Voor de rest hebben we geen wedstrijd verloren, maar gelijk gespeeld. RKC scoort de laatste tijd met veel mazzel in de laatste minuten. Is dat ere divisie waardig?
    we hebben niet voor niks 12 punten verschil gehad of wil je zeggen dat dit door mazzel kwam. het hele seizoen hebben we mooi verzorgd voetbal gezien. Het is nu zaak de boel weer op te pakken en dan is het aan de supporters om te laten zien dat ze de zaak steunen tot het bittere einde mocht dat zijn. de zaak is pas verloren als het einde van het seizoen een feit is en dan nog zullen de trouwe supporters er volgend seizoen er ook weer zijn.

  8. Kan zijn dat FC Zwolle het redt, zou leuk zijn voor de stad en de supporters, mijn club maakt er een potje van na de winterstop, ook daar blijf ik heen gaan. FC Utrecht kan Europees voetbal vergeten komend jaar en dat is gezien het aantal wedstrijden misschien wel logisch, tegelijkertij heel erg jammer. Niets aan te doen!

  9. Die 12 punten voorsprong was ook onzwols. lekker weer de billen dichtknijpen tot op het eind. Heb dat ook wel gemist dit seizoen.hahahaha

    Je hebt gelijk en we staan idd nog steeds voor.
    Ik zag het gisteravond in Velsen ook ff niet meer zitten. Nu geloof ik er weer in. En ja, juist nu moeten de supporters de club steunen.

Reacties zijn gesloten.