Auto te water op IJsselallee

Zwolle – Op de IJsselallee ter hoogte van de Nieuwe Veerallee is zaterdagochtend 2 april rond 04.00 uur een auto te water geraakt. Na een melding trof de politie remsporen aan die rechtdoor gingen het water in. De inzittenden, vijf personen in de leeftijd van 17-19 jaar uit Genemuiden, werden even later met een nat pak aangetroffen bij het ziekenhuis.

Allen kwamen met de schrik vrij. De 19-jarige bestuurder bleek teveel te hebben gedronken. Van hem is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal. De auto is uit het water gehaald door een bergingsbedrijf.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. @Zusenzo hoezo een wonder dat er niet vaker mensen te water zijn geraakt? Het is een rechte weg! Dus niks hekwerk neerzetten! En als je uit de stad komt heb je gewoon je snelheid aan te passen. En die kleuters die teveel zuipen en achter het stuur gaan zitten moet je hun rijbewijs innemen en nooit, maar dan ook nooit meer teruggeven!

 2. Ik mag toch verwachten dat die dronken kleuter niet alleen een flinke poos zn rijbewijs kwijt is, maar ook de bergingswerkzaamheden mag betalen en ALLES wat hij aan schade heeft veroorzaakt? Laat hem maar mooi een aantal jaar afbetalen!!!!!
  Gelukkig maar, dat het gozertje een puntenrijbewijs heeft! En wat mij betreft mag IEDEREEN een puntenrijbewijs krijgen!

 3. Ik hoop dat deze knaap de schade betaalt.
  In de veerallee was een wegdeel geblokkeerd. Daarnaast was de politie aanwezig, er was een fotograaf en leerentveld was heel druk. Allemaal voor de dure grap.

 4. Bericht door zusenzo, op 2 april 2011 om 15:12
  Gedronken of niet het feit dat hier niet vaker mensen te water zijn geraakt mag een wonder heten. Zet er een hekwerk neer.

  Wat een onzin! Als je gewoon normaal rijdt hoef je daar helemaal niet te water te raken.

  Bericht door zusenzo, op 3 april 2011 om 09:17
  Stadshagenees als je vanaf de veerallee komt en je gaat links af en plotseling niet lekker wordt rij je de plump in.

  Dan kunnen we heel Nederland wel vol hekwerken zetten! Volgens mij is het niet te doen om de wegen dermate in te richten dat er niets gebeurt als iemand onwel raakt.

  Bericht door Eva, op 3 april 2011 om 09:28
  Ik mag toch verwachten dat die dronken kleuter niet alleen een flinke poos zn rijbewijs kwijt is, maar ook de bergingswerkzaamheden mag betalen en ALLES wat hij aan schade heeft veroorzaakt? Laat hem maar mooi een aantal jaar afbetalen!!!!!
  Gelukkig maar, dat het gozertje een puntenrijbewijs heeft! En wat mij betreft mag IEDEREEN een puntenrijbewijs krijgen!

  Deels eens…
  Echter…het zou wel zeer zuur zijn als je jaaaren je rijbewijs hebt en omdat je in 20, 30 misschien wel 40 jaar tijd hier en daar een punt hebt gekregen je ineens je rijbewijs kwijt bent. Je zou ook de mogelijkheid moeten hebben weer punten kwijt te raken. Of punten zouden moeten verjaren oid.

  Bericht door Derk, op 3 april 2011 om 10:40
  Rijbewijs heeft die jongen al terug en het gebeurde omdat de bijrijder zonodig lollig wou wezen en een ruk aan het stuur gaf.

  Dan is die bijrijder ook een stomme klots! Maar: als je nuchter bent kun je ook met “lollige” bijrijders rekening houden en inspelen op dergelijk gedrag!

 5. Ik vraag me af waarom je het een wonder noemt dat er niet veel meer auto’s daar te water zijn geraakt. Volgens mij is het rijden van een T-splitsing niet eens een bijzondere verrichting bij het autorijexamen.

 6. idd, een t spitsing red je zonder rjbewijs volgensmij ook wel al ben ik het er wel mee eens dat de rijvaardigheid tussentijds ook getoets mag worden.

 7. Bericht door Derk, op 3 april 2011 om 10:40
  Rijbewijs heeft die jongen al terug en het gebeurde omdat de bijrijder zonodig lollig wou wezen en een ruk aan het stuur gaf.

  Maakt mij niet uit. Met alcohol op achter het stuur is vragen om problemen. Ik ben het met de anderen eens, dat deze jongeman voorlopig met het OV mag gaan reizen.

Reageer