Art.1 Overijssel start spreekuur bij COC Zwolle

Zwolle – Het antidiscriminatiebureau in onze provincie, Art.1, houdt vanaf 7 april elke eerste donderdag van de maand spreekuur bij COC Zwolle aan de Kamperstraat 17. Dit spreekuur van acht tot tien ’s avonds is bedoeld voor homo’s en lesbiennes onder de 30 die zich in welke vorm dan ook gediscrimineerd voelen. Hiermee willen COC Zwolle en Art.1 samen zorgen dat deze groep makkelijker een luisterend oor vindt.

David Bakker van Art.1: “We willen beter zicht krijgen op wat mensen meemaken en we willen ze wijzen op de wettelijke mogelijkheden. Dan moet je de drempel laag maken, want een afspraak maken op ons kantoor voelt meteen zo officieel. Bij COC Zwolle kunnen we vanuit het café even apart gaan zitten en informatie geven. Zo nodig krijgt het eerste contact bij het COC een vervolg via het bureau.”

COC Zwolle is erg blij met deze nieuwe samenwerking, vertelt woordvoerder Carlo Spijk: “Bijkomend doel is dat onbekende discriminatie vanwege seksuele geaardheid beter zichtbaar wordt. Uit de leeftijdsgroep tot 30 jaar krijgt Art.1 nauwelijks klachten. Het vermoeden is dat veel mensen hun negatieve ervaringen voor zich houden. En als wij goed weten wat er speelt, kunnen we nog gerichter werken aan homoacceptatie in onze regio. Dit spreekuur helpt daarbij.”

COC Zwolle werkt met een café, voorlichting, discussie en hulp aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Het werkgebied omvat 23 gemeenten in Overijssel, Flevoland, Gelderland en Drenthe. COC Zwolle is lid van de landelijke organisatie COC Nederland.

Artikel delen:

Reageer