WVF in doelpuntrijke pot gelijk tegen DOS ’37: 3-3

Zwolle – In opnieuw een thuiswedstrijd wist WVF vanmiddag een meer dan verdiend punt te pakken tegen de gasten uit Vriezenveen. Er had zeker meer in gezeten maar vandaag bleek in de eerste helft dat de verdediging niet de rust uitstraalde zoals eerder dit seizoen.

Waar WVF op weg leek naar een goed vervolg op vorige week bleken de gasten via uitvallen op succes uit te zijn. WVF had via Timon Beimers, Hessel Berends en Ozhan Kardag al enkele kansen onbenut gelaten toen Jeroen van Leeuwen moeite had zijn tegenstander tegen te houden. Helaas beging hij daarbij een overtreding die scheidsrechter van Aken geen keus liet: penalty. Deze werd benut door Erik Meijerink 0-1 en tegen de verhouding in. WVF was wat aangeslagen en DOS ’37 rook zijn kans. Al binnen 3 minuten liet Mark Meier nummer 2 aantekenen zodat na 20 minuten de stand 0-2 op het scorebord stond. Zuur en onverdiend en hoe verder dachten onze jongens. Waar mogelijk werd de aanval gezocht. Het veld bleek in iets betere conditie maar om te spreken van een biljartlaken… Jelmer Kooistra, al begonnen als invaller voor Hans Kamping, raakte geblesseerd en voor hem kwam Gertjan van Limburg. Deze wenst zeker zijn stempel op de wedstrijd te drukken, liet hij blijken in zijn eerste acties. Özhan Kardag werd in de 41e minuut teruggefloten voor vermeend buitenspel en op slag van rust raakte WVF de paal via een DOS speler, maar de verdiende aansluitingstreffer kwam er nog niet. Doelman Jaap Noordman pakte nog een lage schuiver van de gasten.

Na rust was Danny Reinders vervangen voor Arno Leenhouts met de intentie nog meer op de aanval te spelen. Dion Reijnen wist ten koste van een corner een kans van DOS te pareren en Jaap Noordman pakte nog een vrije trap van de gasten. De wedstrijd leek circa 10 minuten op een dood spoor te zitten maar de verdiende aansluiting kwam toch uit een kopbal van Özhan Kardag. Keeper Nieuwenhuis van DOS moest daarna meerder malen zijn klasse tonen op inzetten van Timon Beimers en Gertjan van Limburg. Ook Mark Sloots testte de doelman met een vrije trap. De druk werd groter en in de 85e minuut ontdeed (!) Timon Beimers zich van zijn tegenstander en uit zijn voorzet kopte Arno Leenhouts de gelijkmaker tegen de touwen. WVF hield druk en zag zelfs met hulp van een DOS kopbal in eigen doel zelfs even de overwinning binnen bereik. Helaas was die vreugde van korte duur want een lange, hoge bal van DOS werd heel ongelukkig door Jeroen van Leeuwen met het hoofd verlengd. Onhoudbaar voor Jaap Noorman zeilde de bal in zijn doel 3-3. In de slotminuut nog 2 keer geel voor DOS spelers wegens overtredingen op Gertjan van Limburg en wegtrappen van de bal.

Het eindsignaal betekende achteraf gezien een positief resultaat in de vorm van een punt. Gezien het spel en de beleving de afgelopen 2 wedstrijden hadden onze jongens zich eigenlijk met meer punten mogen belonen.
Volgende week naar koploper Bennekom. Stadgenoot Be Quick ging ons vandaag voor en wist met 1-2 daar te winnen. Zit er voor ons ook iets in het verschiet? De spanning stijgt maar we zijn nog volledig in de race voor handhaving.

Door: Bert Kamerman

Artikel delen:

Reageer