Gitaarduo Intermedio in Lutherse Kerk

Zwolle – In het kader van Kerken als Podium zal zaterdagmiddag 9 april a.s. om 15.30 uur in de Lutherse Kerk, gevestigd in de Koestraat te Zwolle een concert plaatsvinden van het gitaarduo Intermedio.

Het duo bestaande uit Bernd Jaunich en Harm Martens is in 2008 samen afgestudeerd aan de Schumann Academie in het hoofdvak klassiek gitaar. Sindsdien vormen zij het gitaarduo met de naam "Intermedio" naar het gelijknamige muziekstuk van Enerique Granados. Hun repertoire is zeer gevarieerd en bevat zowel bewerkingen als ook originele composities voor gitaarduo. Deze middag spelen ze werken van: Granados, Albeniz, Telemann, Brouwer en Lawes. Wat opvalt aan hun repertoire is dat veel muziek geïnspireerd is op dansvormen. Zo wordt in de suite van Henry Lawes gebruik gemaakt van de dansvormen Allemande en Courante. Dit waren hofdansen in de barokperiode waarin Lawes leefde. Ferdinand Sor maakt gebruik van de Landler. Dit is een Oosterijkse boeren volksdans. Het lag in de tijd waarin Sor leefde meer voor de hand een Landler te gebruiken omdat Wenen indertijd de culturele hoofdstad van Europa was.

Leo Brouwer schrijft in een eigentijds idioom maar weet zijn muziek toegankelijker te maken door het veelvuldig toepassen van Cubaanse dansen. Tot slot valt nog over Len Williams, Enerique Granados en Isaac Albeniz te vermelden dat zij veelvuldig gebruik maken van de rijke Spaanse volksmuziek. Spanje, het land waar de gitaar misschien wel het volksinstrument is.

Kerken als Podium, Zwolle.
Zaterdagmiddag 9  april, 15.30 uur
Plaats: Lutherse Kerk, Koestraat 4 te Zwolle
Gitaarduo Intermedio: Bernd Jaunich en Harm Martens

Zie ook: www.kerkenalspodium.nl  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)