Gezamenlijke behandelgroep Trias Jeugdhulp en Karakter

Zwolle – Samenwerking jeugdhulpverlening en kinder- en jeugdpsychiatrie voorziet in grote behoefte. Vrijdag 8 april a.s. openen Trias Jeugdhulp en Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie een behandelgroep in Zwolle.

Binnen een veilige en gestructureerde omgeving bieden zij langerdurende hulp (>1 jaar) aan jongeren uit geheel Overijssel met ernstige problemen op het snijvlak van opvoedings- en gedragsproblemen. De samenwerking heeft als meerwaarde dat jongeren met zowel psychiatrische als opvoedkundige problematiek nu binnen één voorziening behandeld kunnen worden. Dit vergroot de effectiviteit en efficiëntie van de behandeling. Bovendien leidt het tot betere doorstroming van kinderen binnen de geestelijke gezondheidszorg en jeugdhulpverlening, wat de wachtlijsten ten goede komt.  

Grote behoefte
In maart 2009 openden Karakter Overijssel en Trias Jeugdhulp twee groepen voor Langerdurende Behandeling in Hellendoorn. Uit een eerste evaluatie komt duidelijk naar voren dat een dergelijke samenwerking tussen jeugdhulpverlening en kinder- en jeugdpsychiatrie in een grote behoefte voorziet. De behandelgroep in Zwolle biedt plaats aan acht normaal begaafde jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Zij hebben bijvoorbeeld (een combinatie van) autisme spectrumstoornissen, (ernstige) ADHD of angststoornissen met orthopedagogische problematiek. 

Over Trias Jeugdhulp
Trias Jeugdhulp biedt met ruim 400 medewerkers én 400 pleegouders hulp bij opgroeien en opvoeden in Overijssel. Wij bieden onze hulp bij voorkeur thuis, of in de directe omgeving van de cliënt. De cliënt heeft altijd zeggenschap en regie over de aanpak. Jaarlijks maken ruim 2000 kinderen, jongeren tot 27 jaar en opvoeders gebruik van advies en praktische ondersteuning of intensievere vormen van behandeling. Soms bieden we voor korte tijd hulp, andere hulp is langdurig. Dit is afhankelijk van de vraag en behoefte van de cliënt. Trias Jeugdhulp werkt actief samen met andere partijen en is onder meer partner in het 1000-jongerenplan; begeleiding bij het vinden van een baan, opleiding en een stabiele woon- en leefsituatie.

Over Karakter
Karakter behandelt kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar die complexe psychiatrische problemen hebben, zoals autisme of ADHD. De bijna 1000 deskundige en betrokken medewerkers zoeken samen met kinderen en ouders een passend antwoord op hun vragen. Karakter kijkt vooral naar wat een kind en een gezin wél kan binnen de (on)mogelijkheden van het ziektebeeld. Karakter biedt behandeling thuis, op de polikliniek, via een opname of op de crisisafdeling, in Overijssel en Gelderland. In Overijssel is Karakter actief met vestigingen in Zwolle, Almelo, Enschede, Boekelo, Nijverdal en Hellendoorn. Voor meer informatie www.karakter.com

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)