Afscheid Piet Backers bij jubilerend “The Second Voices”

Zwolle – Zaterdag 9 april geeft het Zwolse gemengde zangkoor “The Second Voices” zijn jaarlijkse voorjaarsconcert in “De Hoeksteen”, Scheldelaan 141, Aa-landen Noord in Zwolle.

Het wordt een jubileumconcert want het meer dan zestig leden tellende seniorenkoor bestaat dit jaar tien jaar. Al die jaren heeft het koor onder leiding gestaan van een enthousiaste en deskundige Piet Backers, die voor de laatste keer, zowel het dirigeren als het begeleiden voor zijn rekening zal nemen. Muziek is Piet met de paplepel ingegoten. Als kind van 13 jaar stond hij al voor ’t eerst op het podium van de concertzaal van het oude Odeon. Daarna verdiende hij zijn muzikale sporen op diverse fronten. Nu, zestig jaar later, vindt hij het welletjes. De laatste tien jaar kwam er een groot aantal prachtige arrangementen van zijn hand dat met elkaar een zeer gevarieerd repertoire opleverde. Ook dit jaar staan er weer uiteenlopende nummers op het programma, variërend van musicalsongs (Les Misérables, Westside Story) tot swingende nummers, van evergreens tot filmmuziek (Morricone), maar ook voor Nederlands en zelfs Zwols repertoire.

“The Second Voices“
Het Zwolse zangkoor “The Second Voices”is ruim negen jaar oud en bestaat uit 55-plussers met de nodige zang- ervaring. Het gemengde koor telt meer dan zestig leden, dat onder enthousiaste en deskundige leiding van dirigent Piet Backers een zeer gevarieerd repertoire heeft opgebouwd.

Piet Backers
Deed na gymnasium in 1961 eindexamen piano bij Cees van Dalen. Studeerde vervolgens schoolmuziek B met specialisaties in koor-en orkestdirectie. Sloot studie af met “Lichte Muziek”o.a. in arrangeren voor close harmony bij Frans Elsen. Was bijna 40 jaar docent aan het Gymnasium Celeanum en de Thorbecke Scholengemeenschap. Kreeg bekendheid als pianist/bandleider van Big Band Ällotria”en (vanaf 1962) als muzikaal leider van “The Modern Vocalgroup” met optredens in binnen-en buitenland en talloze optredens voor radio en tv. Is sinds de oprichting (2001) arrangeur, pianist en dirigent van “The Second Voices”.

Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.30 uur).
Toegangsprijs: €7,50 (incl. kop koffie/ thee)

Kaarten verkrijgbaar bij:
–  Rob Diersmann, Seringenstraat 21 (tel.4212918)
–  Rita Ester, Klooienberglaan 635 (tel.4223587)
–  ’s Avonds aan de zaal (zo lang de voorraad strekt)

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Afscheid Piet Backers bij jubilerend “The Second Voices””

  1. Een geweldige man, Piet Backers. Hij was één van mijn favoriete docenten op het Gymnasium Celeanum. Iemand die vanuit gevoel, passie en instinct lesgaf en op deze manier de andere mensen oprecht enthousiast wist te maken.
    Na elkaar jarenlang niet meer gezien te hebben kwam ik Piet vorig jaar toevallig tegen. We herkenden elkaar, praatten eventjes, ik vond het echt een leuk en sympathiek weerzien.
    Bedankt voor je mooie muzikale jaren Piet, ook al heb ik daar persoonlijk helaas maar een heel klein deel van mogen beleven!

    Omnes amamus studium, et litterarum et artium.. 🙂

  2. Vm. Muziekleraar, maar met muziek heb ik niet zoveel. Wel met voetbal. Dus de link tussen ons beiden was ZAC. Eland Pietje, Historie ZAC etc.

    Leuke tijd.

  3. Wacht eens…. heeft hij ook les gegeven op ’t Knooppunt / Deltioncollege aan het VHBO? Want dan heb ik ook les van hem gehad. Zou leuk zijn als het dezelfde man is.
    Och, wat heb ik leuke herinneringen aan die leraar op het VHBO! Ik heb altijd een liefde gehad voor muziek en hij wist die zeker te beinvloeden! Nu nog hoor ik regelmatig liedjes op de radio die wij ook in ons zelfgemaakte liedboek hadden staan. Iedere keer bij het horen van zo’n lied, moet ik denken aan die lieve, kleine, grijze man met zijn passie voor jazz en uiteraard ook alle andere soorten muziek. Hij wist iedere klasgenoot z’n instrument naar de klas mee te nemen en gezamenlijk prachtige muziek te maken!
    Liggen vrijwel alle schoolboeken op zolder, het zelfgemaakte liedjesboek ligt nog op een prominente plek in de boekenkast!

  4. ja Berend, ik heb er die jaren op de HBS en havo gezeten. Dhr backers moest destijds uiteraard niks van popmuziek hebben maar kon het desondanks wel opbrengen om zu nu en dan eens een uurtje pop in te lassen. Er werden dan lp’s meegenomen en tracks gedraaid (en besproken) van o.a. Rolling Stones en led Zeppelin, wat toch wel indruk heeft gemaakt bij mij, ook al was zijn kritiek daarop vanuit zijn invalshoek begrijpelijkerwijs niet mals.

  5. Inderdaad, de lessen van Piet Backers waren echt ontspannend en leerzaam. Hij heeft me kennis laten maken met klassiek en easy listening. Ik kan me herinneren dat we een uur lang het nummer The Fool on the Hill van de Beatles besproken en in diverse uitvoeringen gedraaid. Geweldig!

Reacties zijn gesloten.