Openbaar Belang trakteert bij lancering nieuw beleid

Zwolle – Zet met buren een gezamenlijke actie op waarmee het leefklimaat in de buurt of wijk wordt verbeterd en ontvang vijf euro per deelnemend huishouden.

foto_lancering_nieuwe_stijl_openbaar_belang_470.jpg

Met deze uitdaging aan het adres van haar huurders lanceert Openbaar Belang vandaag haar nieuwe beleid onder het motto ‘Samen Prettig Wonen’. Met deze traktatie geeft de woningcorporatie meteen een eerste aanzet tot het buurtgericht werken dat voortaan centraal staat. “Onderzoek toont aan dat de kwaliteitsbeleving van wonen voor meer dan de helft wordt bepaald door de wijk en het gebied waarin de woning staat”, hiermee zet directeur Gerke Brouwer van Openbaar Belang de nieuwe koers uiteen. “Dan gaat het om zaken als schoon, heel en veilig; om buren, voorzieningen en bereikbaarheid. Dat alles samen bepaalt de leefbaarheid. Daarom willen wij in gesprek met bewoners. Wij willen weten wat er bij hen leeft en speelt en gaan onze dienstverlening daarop aanpassen.”
Gelijk met de lancering van dit buurt- en wijkgerichte beleid introduceert Openbaar Belang ook een nieuwe huisstijl, waarin het Samen Prettig Wonen direct terug te vinden is. Dit motto benadrukt volgens de woningcorporatie bovendien dat alleen met een gezamenlijke inspanning, van zowel de verhuurder als huurder, de leefbaarheid in de woonomgeving verder kan groeien. “Vandaar ook de actie rond het Samen Prettig Wonen-idee”, zegt Brouwer. “Wij vragen onze huurders het gesprek met de buren aan te gaan. Hoe meer mensen zij achter hun idee verzamelen, hoe hoger het bedrag wordt. Vanaf tien huishoudens krijgen zij zelfs een bonusbedrag. Wij trakteren!” De inhoud van de ‘buurtactie’ mag van alles zijn: een schoonmaakactie in portieken, een buurtbarbecue, betere verlichting in het donkere paadje achterlangs of nieuwe bloembakken in de straat. Het maakt Openbaar Belang niet uit, zolang het de sociale samenhang en leefbaarheid in de wijk maar vergroot. Uiteindelijk wordt na 1 oktober nog één winnaar gekozen. Deze buurt of dit complex krijgt een verdubbeling van het ingezamelde geldbedrag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “Openbaar Belang trakteert bij lancering nieuw beleid”

  1. Mensen hebben altijd wat te zeuren:'( Het is toch leuk gebaar en geloof mij OB is beste woningbouwstichting die wij hebben in Zwolle dat heb ik aan de lijfe ondervonden.

  2. @zusenzo,

    Ik weet niet waar jij op doeld, maar als jij problemen in de buurt hebt dan is OB zeker niet beroerd om daar in te bemiddelen.

  3. Gerrit voor alle duidelijkheid. Onder andere tuin onderhoud daar zeggen ze niets van of alleen ja … daar kunnen wij niets mee. Een buurt verpaupert en nu kunnen de altijd welwillende bewoners de kolen uit het vuur halen? Dacht het niet.

  4. Als ik het bericht goed begrijp gaat het om het stimuleren van acties in de openbare ruimte en niet om onverzorgde niet-aangeharkte tuintjes die zusenzo kennelijk een doorn in het oog zijn. Ik vind het een aardig initiatief om buurtbewoners medeverantwoordelijk te maken voor hun buurtje en om het onderling contact te stimuleren.

  5. @ zusenzo, samen maak je je omgeving, en wanneer het bij mij in de buurt een t*ringzooi zou zijn en daardoor de buurt verpauperde, zou ik proberen, om buren te motiveren om samen de boel op te ruimen.

  6. Als je als buurtbewoner zelf de moed in de schoenen laat zakken en niet (meer) in eigen verantwoordelijkheid gelooft, dan heb je idd gelijk, zuenzo, en is het “te ver om het tij te keren”. Persoonlijk denk ik dat het nooit te laat is om zaken te veranderen, maar dat zal mijn optimistische levenshouding zijn. Wat zei Beatrix ook al weer bij haar kroning (naar Luther), iets van “wanneer ik weet dat ik morgen doodga, dan plant ik vandaag een boompje”. Dat spreekt me meer aan dan jouw sombere stelling.:)

  7. Dame er valt niets te veranderen, tenminste ik kan het niets veranderen om er voor te zorgen dat het leuk wordt. Teveel verschillen teveel andere meningen etc.
    Beetje afspiegeling van de maatschappij misschien snap je het dan beter.

Reacties zijn gesloten.