WijZ walkt op Ameland

Zwolle – Zwolse delegatie prikt gaatjes in het strand. WijZ verzorgde dit jaar voor het eerst een georganiseerde reis naar de “Nordic Walk Ameland”, een groeiend landelijk evenement dat plaatsvindt op Ameland.

Op initiatief van WijZ is de deelname aangeboden als groepsreis. “Dat doen we om de aandacht te vestigen op deze veelbeoefende sport,” aldus Janneke de Groot, welzijnswerker bij WijZ, “maar natuurlijk ook om onze deelnemers te enthousiasmeren”. De Nordic Walk 2011 vond plaats op misschien wel de mooiste dag van het jaar: vroeg in het voorjaar met bijna zomerse zon. Het evenement trok maar liefst 650 enthousiaste deelnemers. Zij trokken in een lange sliert over het zonovergoten strand. Ook een bus vol Zwollenaren prikte geroutineerd gaatjes in het strand. “Nordic Walking is best een grote sport in Zwolle,” weet Janneke de Groot. Zij coördineert als welzijnswerker een deel van de ruim honderd sport- en beweeggroepen van WijZ. “Enkele honderden mensen nemen deel aan onze Nordic Walking recreanten groepen en daarbuiten zijn er natuurlijk velen die zich individueel graag met de stokken naar buiten begeven”. 
“Deelname aan de Nordic Walk Ameland 2011 onderstreept het grote plezier van bewegen en de sociale contacten die voortkomen uit onze beweegactiviteiten. Daarom verzorgen we dit jaar deze groepsreis naar Ameland.” De Groot regelde een bus en stuurde een brief aan de deelnemers van de WijZ-recreantengroepen. “En de rest gaat bij ons vanzelf,” lacht ze. “De mensen organiseren zelf hun activiteiten en in no time zat de bus vol.”   Dat Zwolle bekend is vanwege het seniorensporten bleek onder meer uit de reactie van BN-er Olga Commandeur.  Zij herkende de Zwollenaren, ging met hen op de foto en nodigde enkelen van de groep uit om met haar op het podium de warming u te verzorgen. Na afloop zorgde het Amelandse Commandeurtje –een kruidenbitter- voor een extra blos op de wangen, bovenop de toch al zonovergoten wandeling en het warme samenzijn.

WijZ heeft diverse recreantengroepen. Zij organiseren wekelijks wandelingen in de omgeving van Zwolle. Ook zijn er cursussen voor mensen die beginnen met Nordic Walking. Zwollenaren die in groepsverband willen Nordic Walken kunnen informatie opvragen bij WijZ, 038 8515700, www.wijz.nu.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)