Isala krijgt bijzonder predikaat voor medicatiedossier

IC2it, het ICT-bedrijf van Isala Klinieken, heeft de XIS-typegoedkeuring van Nictiz ontvangen voor EriDanos. Daarmee is EriDanos het eerste medicatiedossier in Nederland dat beschikt over dit predikaat.


Eigen foto

De Zwolse Isala klinieken en IC2it stellen patiëntveiligheid voorop. Daarbij ligt de nadruk op de uitwisseling van medicatiegegevens. Momenteel zijn 180 huisartsen en 14 apothekers aangesloten op het elektronisch dossier van EriDanos. Zij konden al geruime tijd onderling informatie uitwisselen. Gerard Dresens, directeur van IC2it: “Met deze typegoedkeuring denken wij in de nabije toekomst nog meer zorgverleners te gaan koppelen met de centrale patiëntgegevens die in EriDanos liggen opgeslagen. Dat levert niet alleen betere veiligheid voor de patiënt op, ook vergaren we zo nog meer informatie voor researchdoeleinden. Ook daar profiteren de patiënten en zorgverleners van.”

 “We hebben al heel veel ervaring met de uitwisseling van medicatiegegevens. De eerdere proof of concept om de koppelbaarheid van EriDanos met het LSP aan te tonen, was dan ook met relatief weinig inspanning geslaagd. We zijn er uiteraard trots op dat EriDanos het eerste medicatiedossier is in Nederland dat deze typegoedkeuring ontvangt.”, aldus Dresens.

Gert-Jan van Boven, directeur NICTIZ: “2007 wordt het jaar van aansluiten op het landelijk schakelpunt. Deze leveranciers bevinden zich in de voorhoede, maar we hebben van vrijwel alle nog niet gekwalificeerde leveranciers begrepen dat zij binnenkort ook hun systemen zullen aanpassen voor aansluiting op het landelijk schakelpunt. Hiermee is landelijke communicatie definitief mogelijk geworden.”

De leveranciers tonen met de XIS-typegoedkeuring aan dat hun systemen geschikt zijn voor aansluiting op het landelijk schakelpunt, XIS staat voor zorginformatiesysteem. Om in aanmerking te komen voor een XIS-typegoedkeuring, dienen ICT-leveranciers de software die ze ontwikkeld hebben voor deze systemen aan te passen aan de door NICTIZ gestelde eisen.


Over IC2it

IC2it is een onafhankelijke, full service ICT-dienstverlener met oplossingen voor de ondersteuning van bedrijfsprocessen en informatievoorziening in de zorg. IC2it onderscheidt zich door de levering van innovatieve zorg-ICT, die in nauwe samenwerking met medici wordt ontwikkeld en gericht is op efficiëntere ketenzorg. Zowel de Isala klinieken – waar de oorsprong van IC2it ligt – als andere regionale zorginstellingen en zorgverleners in Noordoost Nederland behoren tot de klanten van IC2it.

Voor meer informatie:

Gerard Dresens 038 424 6700, e-mail: G.L.M.Dresens@IC2it.nl, www.IC2it.nl

Artikel delen:

Reageer