Zwolse rapformatie ZoieZo in Deltion VIPLounge

Zwolle – Deltion zorgt op het Bevrijdingsfestival Overijssel voor een reeks speciale privéconcertjes. Naast singer/songwriter Lucky Fonz III, maken ook de Zwolse hiphopformatie ZoieZo en zangeres Channah hun opwachting in de Deltion VIPLounge.

In de speciale VIPLounge, te bereiken via een VIP-trip door de wateren van Park de Weezenlanden, is plek voor ongeveer 25 gasten per optreden. Aanmelden kan via www.deltion.nl/5mei. Deltion is dit jaar weer goed vertegenwoordigd op het Bevrijdingsfestival Overijssel. Het festival biedt de ideale mogelijkheid voor studenten om praktijkervaring op te doen. Studenten Podiumtechniek helpen mee bij het hangen en aansluiten van de buitenverlichting op het festivalterrein en studenten Beveiliging worden ingezet voor de beveiliging van het festival.

ZoieZo
In ‘het verre oosten’ is er een nieuwe hiphop groep opgestaan die niet tot de Opgezwolle/TopNotch clan behoort, maar het allemaal geheel zelf heeft gedaan. Het gaat om ZoieZo. ‘Lief Zijn Zei Mama’ is hun debuutalbum. ZoieZo bestaat sinds 2007 uit Robert de Reu, Jorden van den Berg en Jeroen Gaarthuis.

Channah
Channah verleidt, verbaast en ontroert met haar eigen mix van pop, rock en singer/songwriter. Samen met haar band, bestaande uit o.a. celliste Ilse Gerritsen (Ysis, Tommy Ebben) en drummer Léon Schmitz (Stud Muffins), is Channah op weg om Nederland komend jaar te veroveren.

Lucky Fonz III
Met Lucky Fonz III is het hard gegaan: van straatzanger tot een van Nederlands bekendste singer-songwriters van dit moment. Lucky (wiens echte naam Otto Fons Wichers is) werd in Nederland bekend door de ontroerende folkliedjes van zijn eerste twee albums (‘Lucky Fonz III’ en ‘Life is Short’), maar misschien nog wel meer door zijn aparte live-optredens. Muziekliefhebbers weten het inmiddels: een Lucky Fonz III show kan heen en weer schieten van hartverscheurende melancholie naar regelrechte stand-up comedy. In Nederland heeft Lucky meerdere prijzen gewonnen (oa. Essent Award) en bijna overal gespeeld: op straat, in kroegen, in clubs, in een vol Paradiso en op festivals als Noorderslag en Lowlands. En natuurlijk op TV: sinds 2008 is Lucky vaste muzikale gast in het programma ‘De Wereld Draait Door’.

Artikel delen:

Reageer