Ska/reggaeband Luie Hond in Hedon

Afgewezen worden door een platenmaatschappij, om twee jaar later door diezelfde firma liefdevol binnengehaald te worden. Het overkwam Luie Hond, maar we hebben het dan wel over de met afstand allerleukste Nederlandstalige reggaeband uit het noorden van het land. Nou ja, van heel Nederland! In Hedon speelt Luie Hond haar zomerse cocktail op zaterdag 7 april.

Waarom de platenmaatschappij omdraaide als een blad aan een boom: Met Liefde lag op de planken. Dit nieuwe album kan je zien als een gigantische stap voorwaarts in de toch al niet misselijke loopbaan van de band. Op Met Liefde serveert de skareggaerockformatie een onweerstaanbare cocktail van verschillende soorten reggae, op smaak gebracht met scheutjes rock en pop.

Het is het dekor voor de meest puntige teksten die ooit uit de pen van zanger Joris Mous vloeiden. Op de CD staat o.a. het nummer Poes In De Playboy waar De Jeugd van Tegenwoordig als gastmuzikant op te beluisteren zijn. De videoclip hiervan is uitgeroepen tot TMF Superclip. Het heeft er alle schijn van dat Luie Hond dit jaar definitief gaat doorbreken bij een groter publiek, en daarom mochten ze drie concerten geven op Lowlands 2006.

Live gaat altijd het dak eraf en dankzij tien jaar ervaring weten ze inmiddels hoe ze het publiek moeten bespelen. De lol straalt eraf en dat is bij een band uit dit genre misschien wel het allerbelangrijkste.

Kaarten zijn verkrijgbaar via VVV en Plato te Zwolle, via www.hedon-zwolle.nl en ’s avonds aan de deur. Deuren gaan open om 20:30 uur, aanvang: 21:00 uur. Een kaartje kost € 10,00 (excl. €1,00 servicekosten).

Artikel delen:

Reageer