Parkinson Patiënten Club Zwolle start inloopochtenden

Vanaf vrijdag 13 april kan iedereen die meer wil weten over de ziekte van Parkinson, terecht op een speciale inloopochtend bij het infopunt welzijn en zorg in dienstencentrum de Terp. De Parkinson Patiënten Club Zwolle, ondersteund door de Parkinsonvereniging Zwolle, zal vanaf dan, iedere tweede vrijdag van de maand aanwezig zijn om bezoekers persoonlijk te woord te staan.

Hoewel er veel informatie beschikbaar is over de ziekte van Parkinson, blijkt er een grote groep (met name oudere patiënten) te zijn, die het moeilijk vindt, openlijk om te gaan met hun ziekte. Deze mensen zijn vaak geen lid van de Parkinsonvereniging en zijn niet bekend bij artsen of instanties. Vooral voor deze groep patiënten, hun partner, familie en/of mantelzorgers, is de inloopochtend bedoeld.

De vrijwilligers in het informatiepunt beschikken over uitgebreide informatie en wat nog belangrijker is, over persoonlijke ervaring met de ziekte van Parkinson. Zij kennen en herkennen de situatie van patiënten. In een individueel gesprek nemen de vrijwilliger de tijd om in te gaan op thema’s als bijvoorbeeld de gezondheidszorg, artsen- en ziekenhuisbezoek, medicijngebruik, het vinden van goede informatie op internet, sociale gevolgen, kortom: alles wat te maken heeft met de dagelijkse realiteit van Parkinson patiënten.

Iedereen is welkom op de inloopochtenden: zowel leden als niet-leden van de Parkinsonvereniging en betrokkenen of anderzijds geïnteresseerden.

Artikel delen:

Reageer