‘De 10 mooiste Bijbelverhalen van Zwolle’

Zwolle – ‘Wat is jouw favoriete Bijbelverhaal?’ Die vraag zal vele Zwollenaren de komende weken gesteld worden. Meer dan tien Zwolse kerken hebben de handen ineen geslagen om hun stadsgenoten te informeren naar hun mooiste Bijbelverhaal. Op de website www.de10mooistebijbelverhalenvanzwolle.nl kan jong en oud op één van de meer dan honderd geselecteerde verhalen stemmen.

Tot en met eind juni is het mogelijk een stem uit te brengen. Daarna worden alle stemmen geteld en wordt de top 10 van mooiste Bijbelverhalen van Zwolle samengesteld uit de verhalen die de meeste stemmen hebben gekregen. Vanaf september 2011 zullen alle deelnemende kerken elke maand één dienst wijden aan het top 10 verhaal van de maand, beginnend bij het tiende verhaal in september en uitlopend op de onthulling van het allermooiste Bijbelverhaal van Zwolle in juni 2012. Naast kerkdiensten zal er ook via de krant en andere media aandacht besteed worden aan de presentatie van de 10 mooiste Bijbelverhalen van Zwolle.
De Zwolse kerken hopen met hun actie een positief gesprek over de Bijbelse verhalen te stimuleren. Henk Stoorvogel, pastor in de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ) en één van de initiatiefnemers vertelt: ‘Veel mensen hebben negatieve ervaringen met de kerk of een bepaalde mening over God. Graag willen wij met onze stadsgenoten in gesprek over de verhalen uit de Bijbel die hen iets hebben gedaan. Vanuit deze gesprekken hopen wij dat het denken over God en de Bijbel in Zwolle een positieve stimulans krijgt.’ Meer informatie is te vinden op www.de10mooistebijbelverhalenvanzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer