Laatste publieke optreden Stadsdichter Paul Gellings

‘Rondvaart door Zwolle’. Dat is de naam van het Stadsgedicht dat Paul Gellings tijdens zijn laatste, publieke optreden als eerste Stadsdichter van Zwolle voordraagt. Dat doet hij op gepaste wijze op woensdag 4 april 2007 tijdens een rondvaart door de Zwolse grachten.

Paul Gellings schreef het gedicht ter gelegenheid van zijn eenjarig jubileum in april 2006. Wethouder Emmy Witbraad (Cultuur) heeft destijds de Zwolse bevolking opgeroepen om een thema te bedenken voor een Stadsgedicht. De heer van der Stoep, eigenaar van rondvaartonderneming Vadesto, opperde het idee om een gedicht te maken over de stadsgracht. Die suggestie honoreerde de Stadsdichter met het gedicht ‘Rondvaart door Zwolle’.

Geïnteresseerden kunnen bij de voordracht op woensdag 4 april 2007 aanwezig zijn. Zij kunnen zich melden om 16.00 uur bij de aanlegsteiger van Vadesto aan de Potgietersingel.

De eerste Zwolse Stadsdichter Paul Gellings draagt op woensdag 11 april 2007 tijdens een feestelijke openbare bijeenkomst zijn taak over aan zijn opvolger.

Artikel delen:

Reageer