Werkzaamheden Mozartlaan

De Mozartlaan in Holtenbroek wordt opnieuw ingericht en voorzien van een rotonde. Zaterdag 31 maart 2007 gaan de werkzaamheden van start. De werkzaamheden hebben gevolgen voor het verkeer.

De werkzaamheden bestaan uit twee fasen. Tijdens de eerste fase wordt de rotonde aan de Mozartlaan aangelegd. Deze krijgt een plekje ter hoogte van de Obrechtstraat. Ook wordt de westelijke rijbaan (aan de kant van het Deltion College) op de Mozartlaan hersteld. Het gaat om het deel van de Mozartlaan tussen de Willaertstraat en de Obrechtstraat. De eerste fase start op zaterdag 31 maart 2007 en is naar verwachting begin juni 2007 afgerond.

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, is ruimte nodig. Daarom is de bocht in de weg (ook wel ‘bypass’ genoemd) begin februari 2007 verlengd en breder gemaakt. Dat was nodig omdat tijdens de aankomende werkzaamheden het verkeer in beide richtingen over de bypass rijdt. Het westelijke deel van de Obrechtstraat (aan de kant van het huidige Deltion College) is tijdens de eerste fase afgesloten. Dit heeft tot gevolg dat autoverkeer uit de Muziekwijk en Trapjeswijk niet via de Obrechtstraat de wijk in kan. Het verkeer zal tijdens de werkzaamheden in deze eerste fase moeten doorrijden tot aan de Händellaan. Vanaf daar kan het de wijk in via de Schumannlaan en de parallelweg.

Van zaterdag 28 april tot en met vrijdag 4 mei 2007 is het noordelijk deel van de Obrechtstraat afgesloten voor al het verkeer. In deze periode zal de aansluiting van de rotonde op de Obrechstraat gerealiseerd worden. Het verkeer wordt omgeleid middels borden. Van maandag 7 mei tot en met zondag 20 mei 2007 is het oostelijke deel van de Obrechtstraat tot aan de Verhulststraat afgesloten voor al het verkeer. In deze periode wordt er een overstortleiding vanaf de toekomstige vijver van het Deltion College naar de vijver aan de Verhulststraat gelegd. Het verkeer wordt middels borden omgeleid.

 Aan het einde van fase 1 wordt de bypass opgeruimd. Al het verkeer rijdt dan over de nieuwe westelijke rijbaan. De Obrechtstraat is dan weer open. Het verkeer uit de Muziekwijk en Trapjeswijk kan via de Obrechtstraat de wijk weer in en uit.  In de tweede fase wordt de oostelijke rijbaan op de Mozartlaan (tussen de Willaertstraat en Obrechtstraat) aangelegd. De planning van de tweede fase is op dit moment nog niet bekend. Onverwachte omstandigheden, zoals het weer, kunnen een wijziging in de planning noodzakelijk maken.


Artikel delen:
Reactie 1

Reageer