Asfalteren aanloop fietspad spoorbrug bijna voltooid

Zwolle – Voor veel scholieren en studenten was het deze week even flink om fietsen vanwege de werkzaamheden aan het fietspad Schellerdijk – Parallelweg. Vanwege de komst van een nieuw fietspad via de spoorbrug van de Hanzelijn, moest er het een en ander op de schop. Begin deze week is het zandwerk gedaan, waarbij de fietspaden nu anders liggen dan voorheen. Fietsers vanaf de spoorbrug die in de richting van Zwolle rijden krijgen middels een heuse kruising nu voorrang op het fietsverkeer komende vanaf de Schellerdijk of het Engelse Werk.

wz01.jpg

Vrijdag werden de laatste asfalteringswerkzaamheden verricht. Met een temperatuur van zo’n 180 graden Celsius werd de toplaag aangebracht. Nadat deze werkzaamheden zijn voltooid en het asfalt is afgekoeld, zal de belangrijke route Engelse Werk – Campus weer open worden gesteld voor het fietsverkeer. ProRail heeft laten weten dat het de bedoeling is dat het fietspad op de spoorbrug vanaf begin juni in gebruik wordt genomen. Zoals de stand van de werkzaamheden er nu naar uit ziet, zou dat wellicht nog wel eens eerder kunnen zijn. De eerste trein zal overigens over tien dagen al over de spoorbrug rijden: op de dinsdag na het paasweekend zal naar verwachting rond elf uur ’s ochtends de eerste trein de IJssel passeren via de nieuwe spoorbrug.

wz06.jpg

wz04.jpg

wz02.jpg

wz03.jpg

wz05.jpg

wz08.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Asfalteren aanloop fietspad spoorbrug bijna voltooid”

  1. binnenkort weer eens met wat pilsjes in de tas die kant op fietsen, lekker net buiten het dorp genieten van het groen en de rode flits

Reacties zijn gesloten.