FC Zwolle verliest in Roosendaal

FC Zwolle heeft vrijdagavond in Roosendaal bij RBC verloren met 3-0. Al na een kwartier stond Zwolle op een 2-0 achterstand.

Door twee fouten in de verdediging verloren de Zwollenaren de wedstrijd. Coach Everse vond, dat zijn spelers niet datgene hadden gebracht waar ze normaliter toe in staat moeten zijn. Akerboom liep tegen een gele kaart aan. Soares werd met een knieblessure per brancard afgevoerd. FC Zwolle staat in de zesde periode nu op positie vier, na kampioen De Graafschap, FC Den Bosch en Fortuna Sittard.

Statistieken:

 

Opstellingen:
RBC ROOSENDAAL: Friebel, Koning, Kwakman, Jungschlager, De Lange (c), Ten Heuvel, Guyt (69. Vos), Diaz (73. Martha), Kerstens, Duplan en Schrier.

FC ZWOLLE: Boer, Van der Wal, Botteghin, Akerboom (65. Jansen), Van Moll, Reijnen, Oravainen, Van der Haar (c), Soares (56. Bisschop), Jongsma (85. IJzerman) en Korf.


Doelpunten:

1-0  11. Ten Heuvel
2-0  16. Guyt
3-0  57. Kwakman


Gele kaarten:
Schrier (RBC Roosendaal) en Akerboom (FC Zwolle).


Arbitrage:
Van Meenen (scheidsrechter), Buiting en Van Dijk (ass. scheidsrechters) en Pijpers (4e official).


Toeschouwers:
4.450

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Het is weer voor de zoveelste keer gebeurd met de kansen op de nacompetitie ze willen volgens mij ook niet winnen en zo gaat dat nu al jaren met de fc Zwolle .


  Maak melding

 2. pieter:

  FC Zwolle speelt 6 april thuis tegen Fortuna Sittard. Als die wedstrijd gewonnen wordt staat FC Zwolle bovenaan in de stand voor de 6e periode. De Graafschap en Den Bosch hebben al een periodetitel en doen dus niet mee.


  Maak melding

 3. ZwolsschKwartier ik las elders in het sportnieuws dat Fortuna Sittard er het beste voorstaat voor die laatste periode dus daar ben ik van uit gegaan dsu afwachten dan maar weer he .Laat ze dan die wedstrijd maar eens goed zweten en hun best doen zodat ze er eens een goed resultaat uit halen .


  Maak melding

 4. Tot gisteren waren waren ze volgens mij 5 wedstrijden op rij ongeslagen, dan meteen gaan miepen over ‘niet willen winnen’ is dus weer, uhm, typisch Zwols geklaag. RBC was beter en Zwolle pakt ‘gewoon’ de laatste periode, iedereen blij 🙂

  ps,

  En dan maar hopen dat ze niet in de eredivisie komen, want daar hebben ze echt niets te zoeken.


  Maak melding

 5. En dan bestaat er nog de mogleijkheid dat fortuna sittard de beslissende wedstrijd tegen de geel/roderakkers moet spelen. Lijkt me geen helderziend moment om te voorspellen dat de eagles alles op alles zal gaan zetten om ons die periode te geven…


  Maak melding

Reageer