‘Terug naar de Gouden Eeuw’ van Zwolle

Op 10 april vindt in Zwolle het eerste studiearrangement ‘Terug naar de Gouden Eeuw’ plaats. Met dit nieuwe studiearrangement laat de VVV Kampen-Zwolle-Overijssels Vechtdal de Gouden Eeuw van Zwolle stukje bij beetje tot leven komen. Uniek aan het studiearrangement is de combinatie van theoretische kennis, die wordt opgedaan tijdens het college, en het daadwerkelijk ontdekken van de stad doormiddel van een stadswandeling. Kortom, een compleet verzorgt dagarrangement voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuurhistorie en Zwolle echt wil leren kennen. 

Terug in de schoolbanken en in het archief van het Historisch Centrum Overijssel leert men tijdens het Studiearrangement alles over de vrije keizerlijke Hanzestad Zwolle, ten tijden van de Hanze. Na een lunch bij Grand Café Public wordt gestart met een stadswandeling onder leiding van een gids en ervaart men dat veel van het rijke verleden van Zwolle nog bewaard is gebleven. Als afsluiting van de dag wordt een bezoek gebracht aan het Stedelijk Museum Zwolle.

In totaal worden er in 2007 twaalf studiearrangementen georganiseerd. Meer informatie en de exacte data waarop het Studiearrangement ‘Terug naar de Gouden Eeuw’ plaatsvindt is te vinden op www.vvvzwolle.nl. Inschrijven voor het studiearrangement kan in de VVV winkels in het Overijssels Vechtdal en in Zwolle of door te bellen met 0900-1122375.

Met de ontwikkeling van het studiearrangement is de VVV Kampen-Zwolle-Overijssels Vechtdal een uniek product rijker en stimuleert zij tevens een bezoek aan het historische Zwolle te combineren met een kort dan wel lang verblijf in het natuurrijke Overijssels Vechtdal. Op diverse accommodaties in het Overijssels Vechtdal is dan ook de informatieflyer te vinden, die tevens dienst doet als inschrijfformulier. Want, een dagje historie opsnuiven in Zwolle om vervolgens tot rust te komen op één van de vele gastvrije accommodaties in het Overijssels Vechtdal is natuurlijk de ideale combinatie.

Realisatie van het studiearrangement ‘Terug naar de Gouden Eeuw’ is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen vanuit Toeristisch Offensief Overijssels Vechtdal. Het studiearrangement in tot stand gekomen in samenwerking met het Historisch Centrum Overijssel, Grand Café Public en het Stedelijk Museum Zwolle.

Artikel delen:

Reageer