Spoorbrug Hanzelijn in gebruik

Zwolle – Treinreizigers rijden vanaf komende dinsdagmorgen voor het eerst over de nieuwe spoorbrug over de IJssel naar Zwolle. De spoorbrug is onderdeel van de nieuw aan te leggen spoorlijn de Hanzelijn. Na de werkzaamheden dit paasweekeinde kan het treinverkeer vanuit Amersfoort al de brug over. 

wz07.jpg

De brug wordt stapsgewijs in gebruik genomen. Eind 2012, wanneer de Hanzelijn in dienst gaat, volgt het treinverkeer tussen Zwolle en Lelystad. De Hanzelijn verbetert de spoorverbinding tussen de randstad en Noord-, Noordoost-Nederland. Het biedt nieuwe mogelijkheden voor onder andere het bedrijfsleven en forensen. De nieuwe brug is zo hoog dat het scheepvaartverkeer er straks ongehinderd onder door kan varen. De oude naastgelegen spoorbrug heeft nog een hefdeel. Vanwege de werkzaamheden is er dit paasweekeinde van vrijdag 22.00 uur tot dinsdagochtend 5.00 uur geen treinverkeer mogelijk tussen ’t Harde en Zwolle. NS zet bussen in. Actuele reisinformatie is te krijgen via www.ns.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Spoorbrug Hanzelijn in gebruik”

  1. Klopt Arie, de eerste trein zal naar verwachting pas na 11 uur rijden over de nieuwe spoorbrug. Mochten de werkzaamheden eerder dan gepland voltooid zijn, dan kan de aannemer besluiten om het traject eerder in dienst te laten stellen. In dat geval zal de eerste trein eerder rijden dan 11 uur.

    Voorlopig ziet het er naar uit dat de stoptrein vanuit Amersfoort (10.58u Wezep, 11.06u Zwolle) of de Intercity vanuit Amersfoort (10.38u Amersfoort, 11.14u Zwolle) de eer heeft.

    Afwachten! Ik ben a.s. maandag te volgen via @Stefanuzz of @HanzelijnHattem (op Twitter) en ik zal dan proberen zo veel mogelijk updates te geven rondom de eerste trein.

  2. @ Hank: ik ben in het bezit van alle veiligheidsdiploma’s en bewijs van toegang etc. die hiervoor benodigd zijn. Het klopt dus dat de brug voor het publiek niet toegankelijk is en zal zijn. Enkel in de trein dus.

    @ Ja-tja: ProRail denkt dat de brug begin juni in gebruik zal worden genomen.

Reacties zijn gesloten.