CKV Sparta neemt afscheid van Het Hooge Laar

Zaterdagmorgen 31 maart vond al vroeg in de morgen het afscheid c.q. de symbolische overgang van de Christelijke Korfbal Vereniging Sparta van Het Hooge Laar naar de nieuwe stek in Stadshagen plaats.

Vele leden trokken op de fiets, onder de stralen van een heerlijke lentezon, vanaf het oude, naar het nieuwe thuishonk aan de Nijenhuislaan in Stadshagen. De A1-junioren van de club, liepen een kleine “marathon” vanaf het oude naar het nieuwe sportpark, om rond 10 uur, onder de muzikale klanken van “De Stroatklinkers”, de nieuwe vlag van CKV Sparta af te leveren. Voorzitter Jeanette Santing verwelkomde iedereen en memoreerde aan het feit dat het erelid van de vereniging Wietze Schouwstra helaas deze mijlpaal in de historie van de club niet meer mee kon maken. Vorig jaar overleed hij. Sparta was zijn cluppie!

<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

 

 

Om de herinnering in hem levende te houden, werd door mevrouw Roelie Schouwstra en haar zoon Geert-Jan een plaquette op het prachtige clubhuis bevestigd. In haar emotionele dankwoord, bedankte mevrouw Schouwstra de club voor dit mooie gebaar. Op het kunstgrasveld voor het clubhuis, verzamelden zich alle leden om te zien hoe de voorzitter, samen met het jongste, spelende, lid van de club, Jesper Wallinga, het lint doorknipte. Hierdoor werd een nostalgische korf, gevuld met een graszode van de oude accommodatie, naar het heelal verwezen. Deze handeling was tevens het sein voor de jeugd om de ballonnen, met ingevulde kaart natuurlijk, het luchtruim te laten kiezen. Qua ledenaantal staat CKV Sparta nog een prachtige tijd te wachten. Het kan haast niet anders of het ledental zal, in deze nieuwe wijk en ook met de bouw van Stadshagen 2 in het vooruitzicht, gestaag blijven groeien.

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer