‘CVA on tour’ in Zwolle

Zwolle – Vijf dagen lang fietsen leden van patiëntenvereniging ‘Samen verder’ door Nederland. Deze vereniging behartigt de belangen van mensen die getroffen zijn door een beroerte (CVA). Leden uit Friesland, Groningen en Drenthe fietsen naar Utrecht. Daar eindigt hun reis op 10 mei, de Europese dag van de beroerte. Hun tocht noemen ze ‘CVA on tour’. Onderweg doen ze Zwolle aan om ook hier aandacht te vragen voor het onderwerp beroerte. De fietsers overnachten in centrum voor revalidatie De Vogellanden.

Met hun fietstocht willen de leden van ‘Samen verder’ aandacht vragen voor de Europese dag van de beroerte en het thema van dit jaar ‘Voorkomen en Herkennen van een CVA’. Op 10 mei ontvangt burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen, de 60 fietsers uit alle delen van het land voor een slotmanifestatie.

De leden van ‘Samen verder’ hebben op zaterdag 7 mei een tussenstop in Zwolle. Ze overnachten in centrum voor revalidatie De Vogellanden. Hier revalideren veel mensen uit de regio Zwolle na een beroerte. ’s Middags gaan de fietsers het stadscentrum van Zwolle in om het daar aanwezige publiek informatie te geven over wat iedereen kan doen om het riscio op een CVA te verkleinen. Gezond leven speelt hierbij een belangrijke rol. Daar geven de fietsers met hun tocht een goed voorbeeld van.

Meer informatie vindt u op de websites www.dagvandeberoerte.nl, www.CVA-vereniging.nl  of www.CVAontour.nl

Artikel delen:

Reageer