Zomerfeest voor jonge mantelzorgers

Zwolle – Speciaal voor Zwolse jonge mantelzorgers tussen de twaalf en achttien jaar wordt er vrijdag 17 juni het Zomerfeest georganiseerd. De jongeren gaan onder andere barbecueën en klimmen. De activiteit maakt onderdeel uit van de campagne Mantelzorg doen we samen! van de gemeente Zwolle.

Jonge mantelzorgers zorgen thuis voor een ziek, gehandicapt of verslaafd familielid. Zij kunnen zich aanmelden en kosteloos deelnemen. De activiteit is bedoeld om deze jongeren de kans te geven zich even lekker te ontspannen en niet met het zorgen thuis bezig te zijn en om andere jongeren met een vergelijkbare thuissituatie te ontmoeten.

Het Zomerfeest voor jonge mantelzorgers is op vrijdag 17 juni vanaf 16.00 uur in jongerencentrum Rezet in Zwolle. Voor een gratis Zomerfeestticket is aanmelden nodig bij Steunpunt Informele Zorg (038) 422 52 00 of per mail naar info@informelezorgzwolle.nl .

Het Zomerfeest wordt georganiseerd door jonge mantelzorgers, het Jongerenwerk van Travers Welzijn, de afdeling Preventie van Dimence, Steunpunt Informele Zorg en de gemeente Zwolle. Het Zomerfeest is een van de activiteiten die worden georganiseerd in het kader van de campagne Mantelzorg doen we samen!

De betekenis van mantelzorg voor de samenleving is groot. Het aantal mantelzorgers is vele malen omvangrijker dan het aantal beroepskrachten in de zorg. De gemeente Zwolle is daarom samen met andere organisaties de campagne gestart. Om met extra voorlichting en publiciteit meer bekendheid te geven aan mantelzorg en al die mantelzorgers jong en oud te herkennen en te erkennen.

Meer informatie over mantelzorg en de campagne www.zwolle.nl/mantelzorg  en www.informelezorgzwolle.nl  en op Hyves voor jonge mantelzorgers: jmzzwolle.hyves.nl.

Artikel delen:

Reageer