Deltionstudenten leren vluchten uit rookruimte

Zwolle – Hoe vlucht je uit een ruimte vol rook? Hoe reanimeer je iemand? Hoe neem je veilig deel aan het verkeer? De studenten van START.Deltion volgden vandaag verschillende workshops op het gebied van veiligheid. Onder andere de politie, de brandweer en de Regionale Ambulance Voorziening verzorgden de workshops.

26-04-2011_calamiteitendag_deltion_04.jpg

De studenten volgden in ongeveer 20 minuten één workshop. De workshops gingen over uiteenlopende aspecten van veiligheid en werden verzorgd door de politie, de brandweer, de Regionale Ambulance Voorziening, de Koninklijke EHBO, Tactus, Slachtofferhulp, Prorail en Veilig Verkeer Nederland. Vooral het ingaan van een ruimte vol rook was voor de studenten een spannend onderdeel. De brandweer legden aan hen uit wat de beste route is om een ruimte uit of in te gaan. Aan het eind van de dag waren alle workshops door de studenten gevolgd. Ze zijn zich nu meer bewust van hun eigen gedrag, het eigen handelen en de gevolgen daarvan voor anderen.

26-04-2011_calamiteitendag_deltion_06.jpg

26-04-2011_calamiteitendag_deltion_03.jpg

26-04-2011_calamiteitendag_deltion_02.jpg

Kitty Stegeman en Jan Dirk Feitsma zijn leraren aan het Deltion College en organiseerden deze Veiligheidsdag voor de eerste keer. “We wilden met deze dag een samenwerking aangaan met de hulpverlenende instanties en de studenten laten kennismaken met deze instanties. Wij vinden het belangrijk dat studenten leren zelf verantwoordelijk te zijn voor hun eigen veiligheid.”

26-04-2011_calamiteitendag_deltion_01.jpg

Deltion biedt alle mbo niveau 1-opleidingen aan via START.Deltion. Deze opleidingen worden uitgevoerd via de methodiek ‘natuurlijk leren’. De opleidingen zijn bedoeld voor jongeren vanaf 16 jaar, maar ook voor volwassenen.

26-04-2011_calamiteitendag_deltion_05.jpg

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer