ArtEZ Conservatorium brengt ode aan Lennaert Nijgh

Zwolle – Zangstudenten Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle brengen voor de zesde keer op rij een theaterproductie met een ode aan een bekende tekstschrijver of componist. Na de succesvolle projecten rond Kurt Weill, Ramses Shaffy & Jacques Brel, Willem Wilmink en Annie M.G. Schmidt, Frans Halsema & Robert Long en Purper wordt dit keer een hommage gebracht aan Lennaert Nijgh.

In Lennaert Nijgh – De Reiziger nemen de studenten het publiek mee op een warme herinneringstocht langs grote hits als Avond, Welterusten mijnheer de president, Malle Babbe en Verdronken vlinder. Enkele liedjes zijn in een nieuw jasje gestoken, maar wel zo dat de herkenbaarheid niet verloren gaat. De muzikale begeleiding is in handen van medestudenten Marius van den Brink (piano), Tijmen Kooiker (gitaar), Reindert Kragt (bas) en Bram Knol (slagwerk). Het project staat onder de bezielende leiding van docent en jazzvocalist Ronald Douglas. Tijdens de voorbereidingen zijn de studenten gecoacht door zangeres Josee Koning, die 12 jaar getrouwd is geweest met Lennaert Nijgh, en theaterregisseur Dennis van Galen.

CD-presentatie ‘Om nooit te vergeten’

Een selectie van liedjes uit alle zes theaterproducties is op cd vastgelegd. ‘Om nooit te vergeten’ is een bijzonder afwisselende cd geworden met een goede afspiegeling per project. Tijdens de première van Lennaert Nijgh – De Reiziger in Theater Odeon zal het eerste exemplaar van de cd officieel worden uitgereikt aan de Zwolse wethouder van cultuur, Nelleke Vedelaar.

De voorstelling, met als titel Lennaert Nijgh – De Reiziger, is de komende maand te zien en te beluisteren in verschillende theaters in Nederland. De première is op maandag 9 mei om 20.00 uur in Theater Odeon Zwolle. De toegang bedraagt € 12,50 (studenten en CJP € 5,-).De theaterproductie is verder te zien in Polanentheater Amsterdam (8 mei), USVA Theater Groningen (10 mei), Theater Bouwkunde Deventer (13 mei), Theater de Hoogte Winsum (14 mei) en Theater En Pluche Amsterdam (15 mei). Zie voor informatie en tijden www.artez.nl/agenda. Reserveren is mogelijk via de kassa van de theaters.

Artikel delen:

Reageer