Echtpaar Van Erven-Van Erven viert 60-jarig huwelijk

Zwolle – De heer en mevrouw Van Erven-Van Erven waren dinsdag 26 april 2011 60-jaar getrouwd. Wethouder Nelleke Vedelaar verraste het echtpaar in wijkcentrum Het Anker met een bezoek en feliciteerde de jubilarissen met  een aantal VVV-bonnen.

 

26-04-2011_echtpaar_van_erven_60jr_huwelijk_anker_westenholte_2.jpg

 

De heer Jan van Erven is geboren op 24-4-1927 ( 84 jr.) te Zalk en Veecaten. Mevrouw Geertje van Erven is geboren op 27-12-1930 (80 jr.) te Spoolde, Zwollerkerspel. Beiden zijn geen familie van elkaar en zijn getrouwd in Zwollerkerspel op 26 april 1951. Zij hebben elkaar ongeveer  5 jaar voor hun trouwen leren kennen in het Engelse Werk waar zij regelmatig alle twee rondscharrelden. De heer en mevrouw Van Erven hebben 5 kinderen, 4 zonen en 1 dochter, 2 schoon-dochters, 1 schoonzoon, 3 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

26-04-2011_echtpaar_van_erven_60jr_huwelijk_anker_westenholte_3.jpg

26-04-2011_echtpaar_van_erven_60jr_huwelijk_anker_westenholte_1.jpg

Het echtpaar heeft eerst 1,5 jaar in Hattemerbroek gewoond, daarna 1,5 jaar tegenover het oude Z.A.C. voetbalveld (Willemsvaart) zeg maar bij de katerveersluizen in Spoolde, en 2 jaar bij de Kamperpoorterbrug waar nu de mediamarkt zit. En inmiddels wonen zij alweer 55 jaar, vanaf 1956, met heel veel plezier aan de Westenholterweg.

De heer Van Erven heeft bij hovenier Jansen aan de Ruiterlaan gewerkt van 1941 t/m 1945 en van 1951 t/m 1954.Van 1947 t/m 1950 is hij 2,5 jaar in dienst geweest in Indie. Daarna is hij in dienst gekomen bij de gemeente Zwolle (begonnen met een salaris van 50,98 gulden in de week) als tuinman van 1954 t/m 1988 waarvan hij 28 jaar is uitgeleend aan het Sophia Ziekenhuis als tuinman zowel voor buiten als binnen waar hij al het groen moest onderhouden. De laatste jaren was hij tuinman in Westenholte. Mevrouw Van Erven is zo vanuit school in de huishouding gegaan dit heeft zij 5 jaar in de Veerallee gedaan.

De heer Van Erven heeft ongeveer 15 jaar in het bestuur gezeten van de volkstuintjes in Westenholte, daar waar hij nu nog steeds een tuintje heeft en met plezier heengaat

al is het alleen maar om de sociale contacten, hij heeft inmiddels alles alweer omgespit en het een en ander gezaaid. Alle kinderen konden hier van mee-eten. Verder mag hij nog steeds graag wat rommelen in de tuinen.

Ook is hij al bijna 60 jaar trouwe supporter van voetbalvereniging W.V.F. waar hij nog steeds met zijn zoon elke thuis- en uitwedstrijd bezoekt.

Mevrouw Van Erven heeft haar tijd aan de opvoeding van de kinderen besteed en zij mocht ook graag breien, lezen en gaat ook nog steeds naar de bingo in Westenholte (met heel veel plezier). Samen (of met de kinderen) mogen zij ook graag dagjes uitgaan en zij genieten daar dan ook van. Ook de reisjes die door de wijkvereniging worden georganiseerd worden niet overgeslagen.

Wat ook wel bijzonder is dat 3 zonen nog steeds bij de gemeente werkzaam zijn in het buitenwerk als tuinman bij een en dezelfde afdeling namelijk Wijkzaken, uitvoering.

Een zoon al 40 jaar, een al 35 jaar en de andere 20 jaar.

Daarnaast gaat het echtpaar Van Erven nog steeds samen met een oud collega al

35 jaar samen op vakantie. Ook dit jaar nog trekken zij weer naar Duitsland met eigen vervoer. De gezondheid van de heer Van Erven is gezien zijn leeftijd eigenlijk nog wel redelijk al is er vorig jaar spier reuma geconstateerd maar dat is op dit moment redelijk goed onder controle. Mevrouw Van Erven heeft ook wel wat ongemakken en loopt met de rollator. Verder genieten zij elke dag van de dingen om hun heen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Van harte gefeliciteerd ,allemaal gebak op de foto .Kan me niet voorstellen dat bij deze zeer goed bekend staande Westenholter Familie geen biertje op de tafel is gekomen en een slökkie natuurlijk


    Maak melding

Reageer