Scooterbestuurster gewond na aanrijding op Nieuwstraat

Zwolle – Op de Nieuwstraat is dinsdagavond 26 april een 22-jarige scooterbestuurster uit Zwolle gewond geraakt, na een aanrijding met een auto.

De vrouw reed over de Nieuwstraat, toen er van rechts – vanaf de Buitenkant – een 27-jarige automobilist uit Zwolle aankwam. Zij verleende hem geen voorrang met een aanrijding tot gevolg. De vrouw is met beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Gelukkig was het een auto! Er staat een STOPBORD en het is verkeer van rechts. Voorrang geven? Opletten? Ben je betoeterd, gewoon dom doorrijden: een ander moet maar opletten.

  ’t Zou maar eens een fietser geweest moeten zijn. Was die het ziekenhuis ingereden…. Deze keer was er een auto, een zwaardere verkeersdeelnemer, in het spel = gerechtigheid.

  Enne, waar heeft ze haar scooterrijbewijs gehaald? Op Aruba? 2 rondjes om de vulkaan en Klaar is Kees.  Maak melding

 2. @Gerechtigheid, was je erbij. Maak jij nooit fouten.?Inderdaad ze gaf geen voorrang. Maar om dan gelijk al een oordeel te hebben over haar rijgedrag vind ik te ver gaan.


  Maak melding

 3. Ingrid,

  Ze stopte niet en ze gaf geen voorrang, misschien keek ze zelfs niet….
  Inderdaad, ik vind dat ik dan een oordeel mag hebben: een harde leerschool is de beste meester.


  Maak melding

 4. Nee, maar je zei wel tegen iemand dat hij niet mag oordelen. Je verleende geen voorrang, dus het was gewoon een stom kind dat nog geluk had dat het een auto was en niet een fiets of voetganger.


  Maak melding

 5. Ik neem ook wel eens voorrang terwijl ik dat niet heb, kan gebeuren omdat ik met de kop ergens anders ben op dat moment of dat er bv gelegenheids voorang naar mijn idee is. Maar moet je nu meteen de woorden stom kind erbij halen?

  Las laatst iets over de verhufter*ng van de maatschappij.


  Maak melding

 6. Als die meid door haar niet opletten een klein kind had aangereden met haar scooter, had dat kleine kind dood kunnen zijn. Er is een reden voor waarom je moet opletten in het verkeer. Voor je eigen veiligheid, maar vooral voor de veiligheid van andere. Iedereen die dat niet doet, is stom bezig ja. En dat heeft niks verhuftering te maken dat ik dat zeg. Dit soort stomme acties uithalen, dat is hufter gedrag!


  Maak melding

 7. @Jasper,

  een stom kind dat nog geluk had dat het een auto was en niet een fiets of voetganger.

  Hoezo geluk?
  Maar ik denk er net zo over als Derk, we maken allemaal fouten, maar jij en Gerechtigheid maken blijkbaar geen fouten.
  Nou ik wel, en ook wel eens in het verkeer. Met een beetje verdraagzaamheid t.o.v. elkaar los je dit samen op.
  Voorkom je een hoop agressie mee.


  Maak melding

 8. Nu heeft de persoon die aanreed nergens last van, dat is een geluk. Een fietser of voetganger was verkeerder afgelopen voor de onschuldige in dit voorval.

  En natuurlijk maak ik ook fouten, en dan ben ik ook de eerste die toegeeft dat het stom was.


  Maak melding

 9. @Gerechtigheid en @Ingrid:
  Dit is niet op de kruising Nieuwstraat-Steenstraat, waar een stop-bord staat.
  Dit is gebeurd op de kruising Nieuwstraat-Buitenkant, direct bij het Rodetorenplein.
  Het is daar een gelijkwaardige kruising, waar je vanuit de Nieuwstraat eerst weinig zicht van rechts hebt door het Huis met de 100 ramen.


  Maak melding

 10. misschien was het van haar ook wel een foutje. maar om haar gelijk als dom kind te beschouwen gaat ook mij wat te ver

  Als ik het zelf fout had gedaan, had ik mijzelf ook een dom kind genoemd. Ik zie niet in waarom ik haar niet zo mag noemen.


  Maak melding

 11. @Arie, kan me zo niet voor de geest halen welk kruispunt het betreft.
  Maar om nu gelijk te zeggen dat het eenstom kind is gaat mij te ver.
  Laten we in het verkeer, en hier verdraagzaam naar elkaar.
  En ja een beetje dom was ze misschien wel, maar ja daar kwam “onze”
  Alex een paar jaar geleden ook mee weg.


  Maak melding

 12. Arie,

  Bedankt voor de aanvulling. Dat van het stopbord neem ik terug. Maar het blijft een feit dat ze gewoon dom bezig is geweest: verkeer van rechts heeft voorrang. Juist op een kruising met weinig uitzicht moet je extra opletten.
  Ik sluit me aan bij Jasper: Als ik zo’n fout maak, ben ik de eerste om toe te geven dat ik dom bezig was. En secundo: als de andere weggebruiker een kind op een fiets zou zijn geweest (in plaats van zo’n “harde” auto, zou de ander de kwalijke gevolgen van haar stommiteit moeten hebben gedragen.

  Nee Ingrid, ik heb geen enkele compassie met zo iemand en veroordeel een dergelijke manier van verkeersgedrag. Het heeft niets te maken met verdraagzaamheid maar alles met stupiditeit


  Maak melding

 13. Bericht door Japser, op 27 april 2011 om 15:33
  En natuurlijk maak ik ook fouten, en dan ben ik ook de eerste die toegeeft dat het stom was.

  Wie weet heeft zij dr excuses ook wel aangeboden en verklaard naar de politie dat ze fout zat. Nogmaals om dan hier meteen met de woorden stom kind te komen vind ik heel kort door de bocht.


  Maak melding

 14. @ Gerechtigheid, wil je ook absoluut niet van mening doen veranderen.
  Zwart is zwart en fout is fout. Je krijgt wat je geeft.
  Fijne dag verder.


  Maak melding

 15. Hm…. stom kind e.d.?
  Laat ik het over een andere boeg gooien, ook niet ondenkbaar: scooterrijdster komt uit de nieuwstraat, kijkt naar rechts, ziet niets aankomen en steekt over en gaat naar links. Automobilist kwam wat met hoge snelheid de bocht omzeilen en schepte de scooterrijdster…

  Ik weet niet hoe het gebeurd is maar weet wel dat het punt door het Hopmanhuis niet altijd even prettig is. Wel denk ik dat er meerdere scenario’s zijn waarbij het varieert van ‘domme muts op scooter’ tot ‘hufter met te hoge snelheid in de auto’.


  Maak melding

 16. Ik lees nu net alle reactie,s van deze aanrijding
  Ze is er waarschijnlijk niet helemaal bij geweest met haar gedachten
  Dat kan toch iedereen overkomen ? en we zijn ook blij dat het zo is afgelopen het had ook inderdaad anders kunnen wezen
  Maar dat was deze keer niet het geval en inderdaad heeft ze er wel van geleerd ik kan het weten ik ben haar moeder ,Maar kan je wel vertellen als je een telfoontje krijgt dat je dochter na het ziekenhuis is gegaan I.V.M met een aanrijding met haar scooter word je daar ook niet blij van Maar goed de mensen hebben er meer moeite mee dan die jongeman die het is overkomen ,Die heeft van morgen nog gebeld om te vragen hoe het was het was een domme fout ,Maar daar zijn we toch mensen voor ..of maken jullie NOOIT fouten


  Maak melding

 17. @Lenie, hoop dat het goed gaat met je dochter. En niets menselijk is ons vreemd. Fouten maken we allemaal. Gelukkig trof ze een chauffeur die er net zo over denkt. En de noeite nam om te informeren. Zo zou het altijd moeten gaan. Beterschap aan je dochter.


  Maak melding

 18. Reed er toevallig langs toen het net was gebeurt… Het zag er echt niet lekker uit:o Van bij de partijen uit kun je gewoon bijzonder slecht zien dat er verkeer uit dat straatje komt! Het is een gevaarlijke situatie zo!
  Wens de dochter van Lenie en familie veel sterkte!


  Maak melding

 19. Kom op nou.
  Stop met dat gezeik dat het haar schuld was.
  Oke,het is haar schuld maar het het veel erger af kunnen lopen.
  Lenie,je mag blij zijn dat je dochter nog leeft.
  Tuurlijk schrik je van dat bericht.
  Lenie,beterschap met je dochter.
  Groetjes Bennie Veldkamp


  Maak melding

 20. Heb zo is alles doorgelezen en uiteraard heeft het meerendeel meteen een conclusie klaar. Maar om nou te zeggen dat het een dom kind is, en dat het gerechtigheid is gaat wel een beetje ver. Het was gewoon onoplettendheid, kan iedereen gebeuren. Gelukkig is het allemaal nog redelijk goed afgelopen.

  Ik ben trouwens de eigenaar van de betrokken auto.
  Ondanks dat het niet mijn schuld was, informeer je toch even hoe het gaat lijkt mij. Maar je schrikt toch even als iemand ineens over je motorkap glijdt.


  Maak melding

 21. @JustMe, ongeluk zit in een klein hoekje 😉 2 mensen overkomt iets en iedereen valt eroverheen, beste stuurlui staan aan wal?

  Mooi van je dat je je toch bezorgd voelde voor de tegenpartij. Zouden meer mensen moeten doen.
  Hoop voor jullie beide dat alles goed gaat komen.


  Maak melding

 22. Lenie
  je hebt helemaal gelijk, je mag blij zijn dat je dochter er met relatief weinig kleerscheuren vanaf komt.
  ik hoop op een spoedig herstel!


  Maak melding

Reageer