Supporters FC Zwolle herhalen succesvolle Corteo

Zwolle – De supporters van FC Zwolle organiseren vrijdag 29 april a.s. voor de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch om 19.00 uur opnieuw een ‘Corteo’ vanaf de binnenstad naar het stadion. De mars was voor het duel tegen RKC Waalwijk een groot succes. Fans wordt wel verzocht onderweg geen alcohol mee te nemen.

Voorafgaand aan de belangrijke wedstrijd FC Zwolle – FC Den Bosch gaan de supporters bij café Het Fluitje aan het Koningsplein in Zwolle een drankje drinken om daarna met iedereen richting het stadion te lopen. Uiteraard is dit net als vorige week bedoeld voor alle supporters. Neem eventueel je eigen sfeerverhogende artikelen mee (bv spandoeken en wat je nog meer onder sfeer verstaat)!

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Vreemd dat vorige week het hele stadion uitverkocht was terwijl er nu nog volop kaarten te koop zijn. Blijven de succes supporters thuis?


  Maak melding

 2. Stadshagenees ja vind het ook vreemd dat het nu niet vol zit het stadion want de laatste wedstrijden zijn even zo goed belangrijk.Of zouden de supporters geen vertrouwen meer in hun cluppie hebben  Maak melding

 3. ‘Supporters’geweld
  28-04-2011

  FC Zwolle verliest in hoog tempo de goede naam die zij heeft opgebouwd. Er zijn groepen vandalen, die zich supporters noemen, die hun teleurstelling over tegenvallende resultaten niet onder controle kunnen houden en zich te buiten gaan aan ongeregeldheden.

  Het gooien van voorwerpen en vuurwerk op het veld, het beledigen van scheidsrechters of spelers van de tegenpartij, provocerend gedrag en gewelddadigheden buiten het stadion, met als triest (voorlopig) eindpunt een gewelddadige confrontatie met de politie. We hebben het de laatste weken allemaal meegemaakt.

  De KNVB stelt naar aanleiding van dit soort incidenten onderzoeken in, geldboetes dreigen. Maar de gevolgen zijn ernstiger.

  Goedwillende bezoekers van wedstrijden bedenken zich nog eens alvorens een kaartje voor de volgende wedstrijd te kopen. Op dit moment merkt FC Zwolle zelfs dat gesprekken met mogelijke nieuwe sponsoren dreigen te worden afgebroken: “Willen wij, wil ons bedrijf, zich wel met een club associëren waar dit soort zaken aan de hand is?”. Terecht stelt men die vraag.

  Ook supporters van andere clubs ondervinden de consequenties. Wedstrijden worden alsnog in een hogere risicocategorie ingeschaald omdat, zoals de politie het omschrijft “bij een sportieve vernedering dit grote teleurstelling teweeg zal brengen, met als gevolg dat zij deze gelegenheid kunnen aangrijpen om de openbare orde te verstoren”. Om die reden kunnen zelfs supporters van bezoekende clubs niet naar Zwolle reizen op de wijze zoals die aanvankelijk was afgesproken.

  Dit alles is te gek om over te praten!

  Er zijn inmiddels meerdere stadionverboden opgelegd, variërend van 18 tot 36 maanden. Voor de ongeregeldheden na de wedstrijd tegen RKC zal nog een tiental supporters een stadionverbod krijgen. Degenen die niet willen luisteren en zich niet weten te gedragen zullen keihard aangepakt worden. FC Zwolle is niet van plan het plezierig avondje voetbal, dat vele duizenden mensen nog steeds in het stadion vinden, door een beperkt aantal raddraaiers te laten verpesten.

  We roepen u op om dit soort excessen, samen met FC Zwolle te bestrijden.

  Bestuur en Raad van Commissarissen FC Zwolle


  Maak melding

 4. Verliest FC Zwolle alleen zijn goede naam door een kleine groep bengeltjes of ligt het misschien ook aan de labbekakkerige instelling van de selectie de afgelopen 2!! maanden.


  Maak melding

 5. @Japser,
  Ik bedoel te zeggen dat de club ook de hand in eigen boezem moet steken, klagen over een paar opgeschoten jongens met petjes buiten het stadion terwijl je nooit iets hoort over de dikke buiken achter het glas die elkaar met barkrukken bewerken.
  Maar ja, dat zijn blijkbaar nette mensen omdat ze een stropdas dragen en een beetje sponsoren.
  Selectieve verontwaardiging is het gewoon, niets meer en niets minder!

  p.s. Zwolle moet winnen vrijdag anders maken ze zichzelf onsterfelijk belachelijk, laat de club zich daar eerst maar eens op concentreren.
  NOOIT MEER BIERLEAGUE !!!


  Maak melding

 6. Ook is een goed woord. Maar door hier alleen iets te zeggen over de club, bagataliseer je het gedrag van de onruststokers.

  Ik ben het met je eens dat de spelers vrijdag echt wat te doen hebben, want het was om te janken vorige week (en eig. al weken).


  Maak melding

 7. @Japser, Nee ik bagataliseer niets ik zeg alleen dat de berichtgeving altijd al gekleurd en zeer eenzijdig is geweest.
  De grootste boeven in NL.dragen stropdassen en geen shirtje van een voetbalclub.


  Maak melding

 8. Bericht door Goede zet van het be, op 28 april 2011 om 07:06
  Het bestuur heeft zich ook uitgesproken tegen de “supporterswandeling” of moet ik zeggen het zuipfestijn!!!!!!!!!!

  Dat is dan jammer voor het bestuur!

  Over 3 jaar, als wij nog steeds naar bv telstar zitten te kijken als tegenstander, dan is er vast niemand meer van het bestuur technische staf of selectie. Want dat zijn passanten!! Wij, supporters, zijn er dan nog steeds!!

  Wij zijn Fc Zwolle!>:(


  Maak melding

 9. Maar Zwolleerder door alleen dat te zeggen, bagataliseer je het misdragen van enkele tientallen (honderdtallen?) supporters. Zeg het dan allebei.


  Maak melding

 10. Bericht door Japser, op 28 april 2011 om 09:57
  Maar Zwolleerder door alleen dat te zeggen, bagataliseer je het misdragen van enkele tientallen (honderdtallen?) supporters. Zeg het dan allebei.

  Nee dat doet hij niet.
  Punt, einde discussie Jasper!  Maak melding

 11. Bericht door Natascha, op 28 april 2011 om 09:52
  Bericht door Goede zet van het be, op 28 april 2011 om 07:06
  Het bestuur heeft zich ook uitgesproken tegen de “supporterswandeling” of moet ik zeggen het zuipfestijn!!!!!!!!!!

  Dat is dan jammer voor het bestuur!

  Over 3 jaar, als wij nog steeds naar bv telstar zitten te kijken als tegenstander, dan is er vast niemand meer van het bestuur technische staf of selectie. Want dat zijn passanten!! Wij, supporters, zijn er dan nog steeds!!

  Wij zijn Fc Zwolle!

  Blijkbaar is het bestuur vergeten hoe ze aan de macht zijn gekomen!

  Wij gaan gewoon wandelen!


  Maak melding

 12. Bericht door Goede zet van het be, op 28 april 2011 om 07:06
  Het bestuur heeft zich ook uitgesproken tegen de “supporterswandeling” of moet ik zeggen het zuipfestijn!!!!!!!!!!

  Jammer dat je niet onder je eigen naam reageert. Lekker anoniem zeiken!  Maak melding

 13. Zag die eigenaar van worxx ook weer op het veld staan na de nederlaag afgelopen vrijdag, was dat niet die man niet bij een wedstrijd van zn zoontje een scheidsrechter mishandelde?? Heb bestuur komt zo ook niet geloofwaardig over, ik zie steeds meer ouwe kopstukken van het oude bestuur binnendruppelen….


  Maak melding

 14. Nee dat doet hij niet.
  Punt, einde discussie Jasper!

  Even simpel zeggen: wat betreft de onrustzaaiers heeft het bestuur gelijk. Voordat je begint te bitchen op wat het bestuur zelf fout doet, zal iedereen enorm sieren.

  Het bestuur maakt fouten
  De spelers hebben fouten gemaakt (hopelijk zijn ze daar weer vanaf)
  En een grote groep supporters heeft dat ook gedaan

  Allemaal kappen met fouten maken en er voor gaan zodat FC Zwolle volgend jaar gezellig in de ere mee-voetbalt 🙂


  Maak melding

 15. Bericht door Goede zet van het be, op 28 april 2011 om 07:06
  Het bestuur heeft zich ook uitgesproken tegen de “supporterswandeling” of moet ik zeggen het zuipfestijn!!!!!!!!!!

  Stomme zet, ipv mee te lopen en samen ergens voor te gaan, beginnen ook zij zich af te scheiden.  Maak melding

 16. Het is heel jammer dat de successupporters nu verstek laten gaan Natasscha want die steun hebben de jongens op het veld hard nodig.Een beetje positieve aanmoediging stimuleerde altijd want de negatieve klanken die de laatste wedstrijd gevallen zijn doen de club geen goed.Hoop dat het komende duel ze goed voor de dag komen en weer volop kunnen scoren en ook de laatste wedstrijd uit .heel veel succes .  Maak melding

 17. @Edwin,

  op zeker! Nu geen YU verplichtingen dus 19 uur (probeer eerder maar zal moeilijk worden) present bij t Fluitje! Met Mars zowiezo.


  Maak melding

 18. Wat een gezeur om een paar kaarten. Er waren vandaag nog 400 kaarten verkrijgbaar van de 10.000! Morgen nog een verkoopdag dus….

  Iedereen is een supporter wanneer hij of zij het stadion bezoekt! Van succes supporters kun je nu helemaal niet spreken aangezien we afgelopen 2 maanden niet echt veel succes hebben gehad dus…

  Lekker sfeertje hier overigens, merk weinig van saamhorigheid en dat is nu net wat de club hard nodig heeft!!  Maak melding

Reageer