Autoluwe zondag op Wereldmilieudag 5 juni!

Zwolle – Op 5 juni is het Wereldmilieudag, dit jaar op een zondag, precies tijdens de Themaweek Natuurlijk Duurzaam. Is dit toeval of een samenloop van omstandigheden? De organisatie van de Themaweek heeft dan ook alle kerkbesturen opgeroepen om daar in de kerkdiensten aandacht aan te besteden.

Een combinatie met een autoluwe zondag zou een mooi vervolg zijn van deze week, waarin bewustwording van wat we aan het doen zijn naar boven komt drijven. Een week om de degens op een vreedzame manier te kruisen en te komen tot verdieping binnen onszelf en ten goede aan onze planeet. Natuurlijk Duurzaam roept daarom zondag 5 juni uit tot autoluwe zondag. Je kunt je afvragen of we de auto altijd wel nodig hebben. Misschien kunnen we het best lopend of met de fiets af. Ook de kerken in Zwolle, Zwartewaterland en Staphorst besteden hier aandacht aan, door een oproep om deze zondag lopend, fietsend of carpoolend naar de kerk te komen. Duurzaamheid en kerk Kerkgemeenschappen in Zwolle, Zwartewaterland en Staphorst worden gevraagd tijdens en na de eredienst van zondag 5 juni, aandacht te schenken aan het thema Natuurlijk Duurzaam, om zo samen de verantwoordelijkheid die we als mens mee hebben gekregen, uit te dragen. Ook is er o.a. aandacht voor fairtrade-producten en duurzaamheid op het gebied van energieverbruik.

Themaweek Natuurlijk Duurzaam

Op kleine en grotere schaal worden binnen de gemeenten Zwolle, Staphorst en Zwartewaterland, veel initiatieven ontplooid om te werken aan duurzaamheid. Duurzaam omgaan met energie, de aarde, de mens en bedrijvigheid. Om mensen, organisaties en bedrijven bewust te maken van de noodzaak van duurzaamheid, worden er in de week van 4 tot en met 11 juni 2011, tijdens de Week van de Duurzaamheid, vele activiteiten georganiseerd om zo duurzame vormen van leven, wonen en werken onder de aandacht te brengen. Voor meer informatie zie: www.natuurlijkduurzaam.nu.

Artikel delen:

Reageer