Het weer: kans op buien

Zwolle – Donderdagochtend is het overwegend droog, met hier en daar nog ruimte voor de zon. De meeste bewolking komt voor in het zuiden van het land, waar ook nog een druppel regen kan vallen. ’s Middags ontwikkelen zich vooral in het midden en zuiden van het land op steeds meer plaatsen regen- en onweersbuien. Er staat een meest matige, op de Wadden vrij krachtige, noordoostenwind. Tijdens buien is er ook kans op windvlagen tot 60 km/uur. Voor de buien uit wordt het in zonnige gebieden lokaal nog 19 graden, tijdens buien wordt het een flink stuk frisser. Ook blijft de temperatuur vooral in het noordelijk kustgebied achter door de noordoostenwind.

27-04-2011_weerfoto__frankhuis_.jpg
Frankhuis

Donderdagavond kunnen ook in het noorden buien overtrekken, doordat de stroming op de hoogte (waar de buien zich bevinden) tijdelijk meer uit het zuidoosten komt. In de nacht van donderdag op vrijdag verdwijnen de meeste buien, maar er kunnen nog wat restanten vanuit Duitsland overtrekken. De temperatuur daalt naar een graad of 8. Vrijdag is er een afwisseling van wolken en zonnige perioden. In de loop van de vrijdagmiddag kunnen er nog enkele buien ontstaan, maar deze zijn niet zo omvangrijk als donderdag. In de avond verdwijnen de buien dan ook weer geleidelijk en klaart het wat op. De Koninginnenacht zal dan op veel plaatsen ook droog gaan verlopen, met minima van 7-9 graden.

Koninginnedag verloopt grotendeels droog en vrij zonnig, al kunnen er ’s ochtends nog wel wat wolkenvelden voorkomen. In het uiterste zuiden is er tegen de avond nog kans op een enkele bui, maar het overgrote deel van Nederland houdt het droog. De maxima liggen daarbij rond 18 graden in de kustprovincies tot 20 of 21 graden in het binnenland. Prima feestweer dus! De dagen daarna is het overwegend droog en er is waarschijnlijk flink wat ruimte voor de zon. Na het weekend daalt de temperatuur naar normale waarden voor de tijd van het jaar, de kans op een bui neemt dan weer iets toe.

Artikel delen:

Reageer