Fietstunnel onder ‘Kamperlijn’

Dit weekend rijdt de trein tussen Zwolle en Kampen niet. Aanleiding hiervoor is de plaatsing van een overkapping op het spoor. Deze overkapping is een préfab tunneldeel welke uit zal gaan maken van een nieuwe fietstunnel die Westenholte en Stadshagen met elkaar zal gaan verbinden.

Voor deze grootscheepse operatie kwamen zaterdagnacht twee 50 ton zware kranen in actie, die het tunneldeel precies gelijk met het spoor moeten gaan leggen. Wanneer deze zware klus klaar is zal begonnen worden met het uitgraven van de uiteindelijk fietstunnel. Zondag gedurende de hele dag rijden er tussen Zwolle en Kampen bussen. Extra reistijd: 15 tot 30 minuten.


De voorbereidingen waren zaterdagmiddag al volop aan de gang


En zaterdagnacht gingen de tunnelbouwers gewoon door


Het overkappingsdeel


Maandag kan de trein gewoon weer over het spoor

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Tjonge…. dat wil je dan niet over je sierbestrating hebben :-

  Ik zit wat te neuzen op de website van Zwolle, op zoek naar deze nieuwe tunnel. Het wordt me nogal een lel van een ding:

  De tunnel wordt ongeveer 250 meter recht en is op zoveel mogelijk plaatsen open

  Da’s niet echt wat je noemt ‘weinig’. Ik hoop niet dat dat weer een nieuwe ‘onveilige plek’ van Zwolle gaat worden. Ik ben ook benieuwd wat ze bedoelen met ‘zoveel mogelijk plaatsen open’. Ik kan me er wel een voorstelling bij maken maar daarbij kan ik me niet indenken dat je alsnog maar tw?©?© kanten op kan; alleen richting de 2 uiteinden.

  Ik zie de verbinding tussen Westenholte en Stadshagen echter wel graag komen.


  ⚠️ Meld

Reageer