Verkeersmaatregelen tijdens de Koninginnedagviering

Zwolle – Koninginnedag wordt ook dit jaar gevierd in de binnenstad van Zwolle. Om de feestelijke activiteiten in goede banen te leiden zijn verkeersmaatregelen in de Zwolse binnenstad nodig. Tussen vrijdagavond 29 april en zondagochtend 1 mei moet het gemotoriseerd verkeer rekening houden met wegafsluitingen en hebben de gebruikers van het openbaar vervoer te maken met omleidingen.

Ook dit jaar zorgen de Centrale Commissie Oranje, Zwolse ondernemers en particulieren voor diverse feestelijke activiteiten op de Koninginnenacht en Koninginnedag in het Zwolse centrum. Het programma van de viering is te vinden op www.koninginnedagzwolle.nl .

Op zaterdag 30 april wordt het Gasthuisplein, ter hoogte van de kruising met de Wilhelminasingel en Ter Pelkwijkstraat, voor het gemotoriseerd verkeer afgesloten. Dit houdt in dat de rijroute Gasthuisplein – Nieuwe Markt – Sassenstraat afgesloten is. Ook de rijroute Blijmarkt – Praubstraat – Grote Kerkplein – Sassenstraat is afgesloten. Alle straten die aansluiten op de route Blijmarkt – Koestraat zijn op Koninginnedag voor het gemotoriseerd verkeer afgesloten. De route Blijmarkt – Koestraat blijft wel toegankelijk.

Van vrijdag 29 april 18.00 uur tot zondag 1 mei 6.00 uur rijden de stadslijnen 2 en 3 van Syntus via de Pannekoekendijk. De halte Eekwal wordt wel aangedaan. De halte Rodetorenplein vervalt. Zondag 1 mei vanaf 6.00 uur rijden de bussen de normale route via het Rodetorenplein. Stadslijn 4 blijft haar gebruikelijke route via de Wilhelminasingel – Kerkstraat rijden.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer