Het weer: wolkenvelden

Zwolle – Vrijdag begint de dag overwegend droog en met enkele mistbanken. Na zonsopkomst verdwijnt de mist vrij snel. Wat rest is een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden.

28-04-2011_weerfoto__nieuwe_wetering_.jpg
Nieuwe Wetering

’s Middags ontstaan er stapelwolken en later groeien een aantal van deze wolken uit tot een volwaardige regen- of onweersbui. De grootste kans op buien is weggelegd voor de zuidelijke helft van het land. In het noorden komt de zon er goed bij. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16 graden op de Wadden tot 21-23 graden landinwaarts. De noordoosten- tot oostenwind neemt ’s middags toe naar matig, in het noorden naar vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. Koninginnedag ziet er aardig uit. In een groot deel van het land schijnt de zon en blijft het droog. In het zuiden komt wat meer bewolking voor en daar is later op de dag een kleine kans op een bui. Het wordt 19 graden aan de kust tot plaatselijk 23 in het binnenland. Daarbij staat er wel een straffe noordooster.

Zondag wordt het met 18 tot 22 graden iets minder warm. Wel verloopt de dag verder zonnig en droog. De dagen daarna wordt het gemiddeld 19 graden. Het blijft daarbij voorlopig droog en de zon heeft veel speelruimte.

Artikel delen:

Reageer