Windesheim start cursus Motiverende Gespreksvoering

Zwolle – Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken voor hun problemen of hun ongezonde levenswijze aan te pakken. Voor diegene die deze methode wil toepassen in zijn of haar praktijk start Windesheim in juni met de cursus Motiverende Gespreksvoering.

Met motiverende gespreksvoering proberen hulpverleners cliënten in beweging te brengen om hun levenswijze te veranderen. De methode is toepasbaar bij verschillende problemen zoals het stoppen met roken of verminderen van alcoholgebruik, maar ook bij het ontwikkelen van betere eetgewoonten en bewegingspatronen bijvoorbeeld bij diabetespatiënten. De kern van deze benadering bij uiteenlopende doelgroepen is dat mensen gaan inzien dat zij een probleem hebben en gemotiveerd raken om dit aan te pakken. De gespreksvorm stamt uit de verslavingszorg, maar wordt inmiddels ook toegepast in de jeugdzorg, in justitiële instellingen, algemene gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, de sociale activering en bij pastoraal werk.

Cursus verzorgd door ervaren trainers

De cursus Motiverende Gespreksvoering behandelt de uitgangspunten, basisprincipes en vaardigheden van motiverende gespreksvoering. Na een korte theoretische inleiding gaan de deelnemers zelf aan de slag. Zij krijgen ook enkele opdrachten mee naar huis om buiten de cursus de vaardigheden in de praktijk te brengen. Tijdens de bijeenkomsten worden de opdrachten teruggekoppeld en besproken.
De cursus wordt verzorgd door ervaren trainers en bestaat uit vier dagdelen.
Meer informatie over de cursus vindt u op
www.windesheim.nl.

Artikel delen:

Reageer