Jenaplanplatform Zwolle

Zwolle – Zwolle begint een echte Jenaplanstad te worden: Twee basisscholen (De Phoenix, Jenapleinschool), een voortgezet onderwijsschool (JenaXL) en een HBO (Katholieke Pabo Zwolle) die allen het onderwijs vormgeven volgens het Jenaplanconcept of docenten daartoe opleiden. De vier scholen hebben afgelopen jaar het initiatief genomen om een Zwols Jenaplanplatform op te richten. Dit is een onderwijskundige samenwerking tussen de vier scholen om Jenaplankennis en -ervaringen binnen de Zwolse Jenaplanscholen te delen waardoor we elkaar versterken.

platformjenaplan.jpg

Afgelopen donderdagmiddag en –avond 28 april, is een eerste bijeenkomst voor de leerkrachten van de Jenaplanscholen georganiseerd door het platform. De bijeenkomst stond in het teken van ontmoeten. Ontmoeten in de zin van het niet moeten van allerlei opgelegde zaken, maar kansen willen zien. Maar ook ontmoeten in de zin van elkaar leren kennen en van en met elkaar willen leren. Door het volgen van een afwisselend programma, volgens de voor het Jenaplan zo herkenbare basisactiviteiten gesprek, spel , werk en vieren, hebben de leerkrachten van de verschillende Jenaplanscholen ervaringen, inzichten en andere verhalen uitgewisseld.

Deze eerste ontmoeting is een mooie start voor het versterken van Zwolle als Jenaplanstad. De verbinding via het Jenaplanconcept en het willen zien van de kansen creëert de mogelijkheden voor samenwerking. Samenwerking die via het Zwols Jenaplanplatform verder vorm gegeven zal worden.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Kan best een goeie planschool zijn ook bij mij in Zwolle Zuid zit er eentje bij het wijkgebouw in.Hoop dat de leerkrachten van jenaplanschool Zwolle Zuid er ook eens op willen toezien dat hun leerlingen in de pauze niet al hun afval van zich afsmijten op het naastgelegen grasveld.Er zijn diverse afvalbakken geplaatst maar men doet het er niet in maar werpt het ernaast.Laten we samen de wijk schoon houden.


  Maak melding

 2. Pieters,
  Hoe weet je nu dat het leerlingen zijn van die school? Er zijn heel veel hanggroepjongeren en groepjes in de wijk. Misschien is het wel je buurjongen!


  Maak melding

 3. Beste meneer/mevrouw Pieters,
  de scholieren van Jeena XL mogen alleen in de pauze op het grasveld komen.
  Dat is tussen de middag.

  Als u problemen ondervindt van leerlingen die daar rommel zouden neergooien kunt u beter de school even contacteren.

  Zover mij bekend is, is er een goed toezicht op de leerlingen in de middagpauze


  Maak melding

Reageer