Verkeersveiligheidsdag Zwolle

Met een startschot en een spectaculaire val van een auto uit een kraan op 15 meter hoogte, opende wethouder Janco Cnossen gisteren de Verkeersveiligheidsdag bij de IJsselhallen.Deze dag werd georganiseerd door de Rijscholen Vereniging Zwolle, in samenwerking met de gemeente en andere instanties die te maken hebben met het verkeer.

<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Het thema dit jaar was: “Veiligheid maak je samen.”  Het doel van deze dag is de mensen bewuster maken t.a.v. de verkeersveiligheid, omdat we samen een steentje bij moeten dragen om het verkeer voor onszelf en onze kinderen nog veiliger te maken.


Men kon de motorrijvaardigheden leren

Er was veel georganiseerd zaterdag, zo was er een slipbaan waar bezoekers kunnen ervaren wat er gebeurt als uw auto in slip raakt, er was ook een kantelauto waarin je plaats kon  nemen om vervolgens op de kop de auto weer te verlaten. Verder waren alle hulpdiensten aanwezig zoals: politie, brandweer en het rode kruis. Zij geven verschillende demonstraties. Aan het eind van de dag was er een spectaculaire demo te zien met samenwerking van deze drie. ‘Een eenzijdig ongeval waarbij een auto twee maal over de kop sloeg.’ De bestuurde lag zwaar gewond bekneld in de auto.


Op de kop hangend in de gordels


Scootmobiel parcours


Aan het einde van de dag een demo van een verkeersongeval. Meer foto’s van deze demo bij ‘Lees verder’

 
De brandweer zaagt met precisie de voorruit er uit


Vervolgens wordt het dak los geknipt


In de auto is de brandweer aanwezig om het slachtoffer te helpen


Vervolgens kan het slachtoffer uit de auto worden bevrijd


‘Naar omstandigheden maakt het slachtoffer nu goed, er is geen sprake meer van een levens bedreigende situatie, het slachtoffer gaf vanmiddag via de redactie van Weblog Zwolle aan, maandag weer aan het werk te gaan..’

 

Artikel delen:

Reageer