Op jacht naar de nieuwe Herman Brood

Zwolle – Festival Van Eigen Bodem in Zwolle gaat in samenwerking met Poppodium Hedon en Brood-manager Koos van Dijk op jacht naar de nieuwe Herman Brood. De grootste zanger die Zwolle, de thuisstad van het achtjarig Van Eigen Bodem, ooit heeft voortgebracht.

Insteek van de zoektocht is het brengen van een ode aan de Zwolse zanger die helaas 10 jaar geleden veel te vroeg uit het leven stapte. Dit samen met zijn 65e verjaardag die hij dit jaar op 5 november gevierd zou hebben heeft het populaire Van Eigen Bodem festival op het idee gebracht eenmalig een unieke versie van het festival te brengen. Van Eigen Bodem vindt zaterdag 9 juli plaats in Zwolle. Vanaf maandag kunnen bands en zangers zich inschrijven voor deze eenmalige talentenjacht.

Waar al 8 jaar de voertaal van het festival Nederlands is geweest, zal de organisatie dit jaar een keer ‘vreemd gaan’. En hoe kan dit beter dan het festival in het teken te zetten van een ode aan onze grootste en unieke Zwolse zanger. Naast de ´Nieuwe Brood´ zal een groot deel van het festival zijn gewijd aan tributes aan Herman. Diverse artiesten geven acte de presence geven om hun eigen eerbetoon aan de artiest te brengen. Daarnaast worden op een groot deel van het festivalterrein stands ingeruimd met diverse, unieke producten over om en rond Herman.

Door de goede samenwerking tussen Hedon en Van Eigen Bodem, die overigens al bestaat sinds het begin van de gelijknamige Nederpopprijs, is er gekozen om het festival dit jaar te plaatsen op het parkeerterrein van het poppodium. Hierdoor zijn zowel binnen als buiten de hele dag live acts te volgen.

Bands en zangers die denken Herman Broods repertoire goed te beheersen dagen wij hierbij uit om zich in te schrijven voor de contest. Dit kan door het toesturen van een cd of memorystick met daarop minimaal 3 en maximaal 5 nummers. Daarnaast dient een biografie en een inschrijfformulier te worden toegestuurd. Meer informatie vindt men op de site www.vaneigenbodem.nl. Een professionele jury, onder voorzitterschap Koos van Dijk himself, zal tijdens een drietal voorronden in de maand mei de inschrijvers beoordelen. Vijf van hen zullen zaterdag 9 juli in de middag de finale spelen.

De uiteindelijke winnaar zal ’s avonds op het festival optreden met de originele Wild Romance. Daarnaast ontvangt de winnaar een uniek prijzenpakket.

De rest van de line up van de finale editie van Van Eigen Bodem zal midden mei bekend worden gemaakt.

Artikel delen:

Reageer