10-Jarige bakt ruim €180 bij elkaar voor goed doel

Zwolle – Danice Gelderblom heeft in de week voor Pasen honderden cakejes gebakken en verkocht ten behoeve van de Stichting Linda tegen Melanoom. Deze stichting is opgericht door de vader en zus van de in februari aan melanoom overleden 31-jarige Linda v.d. Valk. Danice, buurmeisje van vader Machielsen wilde graag iets ondernemen om geld in te zamelen en zo werd het idee geboren om cakejes in de buurt te verkopen.

img_6165.jpg

Er werden flyers in de brievenbussen gedaan en toen stroomden de bestellingen binnen. Maar liefst 2 dagen is ze bezig geweest met het bakken, inpakken en rondbrengen van de cakejes. Deze week kon ze de financiële balans opmaken en vol trots een cheque met een bedrag van €183,30 aan buurman Hennie Machielsen overhandigen.

danice2001.jpg

danice2002.jpg

danice2004.jpg

In augustus 2009, een half jaar na de geboorte van haar dochtertje Nina, constateerde Linda een bloedende moedervlek onder op haar rug. Na doorverwijzing van haar huisarts naar de dermatoloog, werd er direct geconstateerd dat het kwaadaardig was. Na weefselonderzoek kreeg zij op 31 augustus 2009 de diagnose “melanoom” te horen. Na nucleair onderzoek in het AMC bleek 1 poortwachterklier schoon te zijn en 1 klier bleek melanoomcellen te bevatten. Daarna zijn de lymfeklieren uit haar rechterlies verwijderd. Deze bleken allemaal schoon te zijn. Vanaf dit moment stond zij iedere 3 maanden onder controle. November 2010 kreeg Linda ernstige rugklachten. In eerste instantie werd gedacht aan spit/hernia, maar toen geen enkele pijnstilling bleek te werken, is zij uiteindelijk doorverwezen voor een röntgenfoto, MRI en CT- scan. Op 3 december 2010 kreeg zij van de oncoloog te horen dat er uitzaaiingen waren in haar wervelkolom, lever en longen. De tumor was zo snel gegroeid, dat haar 2e lumbaal wervel voor een groot deel verdwenen was, waardoor zij grote kans had op een dwarslaesie. Vanaf dit moment moest en kon zij alleen nog maar plat op haar rug liggen. Haar levensverwachting werd op dat moment gesteld op weken/maanden. Na 1 bestraling en 2 chemokuren die de ziekte misschien konden afremmen, bleek op 14 januari 2011 dat dit totaal geen effect heeft gehad en haar levensverwachting werd bijgesteld naar dagen/weken. In deze periode is het idee van een eigen stichting geboren. Linda is hierbij ook volledig betrokken geweest. Zeker tijdens haar ziekteperiode heeft Linda wederom laten zien hoe sterk en krachtig ze was. Dit was ze niet alleen voor zichzelf, maar nog meer voor de mensen in haar directe omgeving, tot op het laatste moment. Na een korte maar hevige ziekteperiode heeft zij helaas op 7 februari 2011 de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte verloren. De Stichting Linda tegen melanoom is een initiatief, welke is ontstaan door het ziekbed en het overlijden van Linda van der Valk op 31 jarige leeftijd. Meer over de stichting vind je hier http://www.stichtinglindategenmelanoom.nl

 

Artikel delen:
Reacties 10
  1. Hulde voor het initiatief!!
    (misschien kunnen de supporters nog inzamelen bij aankomst van de FC Zwolle corteo? Da’s gelijk dubbel positieve reclame)


    Maak melding

Reageer