Vertelfestival genomineerd voor Beste Regio Evenement

Zwolle – Waterval Internationaal Vertelfestival Zwolle (3 t/m 5 juni) is genomineerd voor het Beste Regio Evenement van Nederland 2011. De organisatie, De Nationale Evenementen Prijzen, wil zo evenementenorganisators belonen die onderscheidend zijn en van grote betekenis zijn voor een regio. “Want we weten dat publieksevenementen een positieve invloed hebben op gemeentelijke belangen als stadspromotie, toerisme, economische spin off, integratie en stadsgevoel.” Op 13 mei wordt in Den Haag de winnaar van het Beste Regio Evenement 2011 bekendgemaakt.

Waterval Internationaal Vertelfestival Zwolle wordt altijd gehouden in het eerste weekeinde van juni. Het is het pareltje onder de festivals: intiem en origineel. De organisatie van Waterval, Stichting De Verhalenboot, loopt zich nu warm voor twee avonden en twee middagen vol verhalen en rootsmuziek. Zij beschouwt de nominatie als “een grote opsteker”. Producent Rob Bults heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan verbindingen met nabijgelegen collega-festivals. Daaronder zijn diverse zelf-producerende festivals en theateracts worden dan ook met graagte uitgewisseld, waardoor nieuwe artiesten veel kansen krijgen om podiumervaring op te doen. Nieuwe vertellers en vertelvoorstellingen, onder de vlag van Waterval opgeleid en geproduceerd, worden uitgezonden naar festivals in de wijde omgeving.

In 2001 werden de Nationale Evenementenprijzen voor het eerst uitgereikt. Er bestaan prijzen voor beste publieksevenementen in verschillende categorieën en voor de evenementenstad van het jaar. In de jaren dat de prijzen bestaan is bewezen dat de prijzen een werkelijke stimulans vormen voor organisaties en gemeenten. Evenementen en gemeenten die in de afgelopen zeven jaren behoorden tot de winnaars weten daar alles van. Veel landelijke en regionale publiciteit rond de winnaars en zelfs in gemeenteraads- en collegevergaderingen zijn de nominaties en prijzen regelmatig aan de orde. Waterval hoopt natuurlijk op een eerste plaats, zegt producent Rob Bults. “Voor het festival, voor de stad en niet te vergeten voor de artiesten die samen straks meer dan honderd voorstellingen bij ons geven. Maar door de nominatie behoren we sowieso tot de drie beste regio-evenementen van het land. Dat is een pluim die we nu al op onze hoed mogen zetten.”

Meer informatie op www.waterval-vertelfestival.nl en www.evenementenprijzen.nl.

Artikel delen:

Reageer