Koninginnenacht Zwolle

Zwolle – Zoals een grote stad betaamd was er vrijdagavond een Koninginnenacht te vieren in Zwolle. Er waren veel mensen op de been in de binnenstad en het was gezellig druk.

img_8587_copy.jpg

De grootste drukte en gezeligheid concentreerde zich op de Melkmakt en bij het evenement Queendance op het Rodetorenplein. Duizenden Zwollenaren genoten daar van diverse optredens, DJ’s en muziek. Maar ook elders in Zwolle waren er optredens, buiten op straat of binnen in verschillende café’s. Dit alles gecoördineerd door Horeca Evenementen Stichting Zwolle, dat ook voor Koninginnedag weer veel optredens in petto heeft.

img_8603_copy.jpg

img_8652_copy.jpg

img_8666_copy.jpg

img_8562_copy.jpg

img_8629_copy.jpg

img_8646_copy.jpg

img_8669_copy.jpg

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Gisteravond met zus en zwager de stad in om eerst even te eten bij de Thai, zie je onderweg 20 politiebikers staan kijken naar blauw/witte shirtjesdragers. later lopen zo’n 150 van die shirtjesdragers over de brug bij de Thai( overigens heerlijk gegeten) en die swordne begeleid door 20 politie bikers, en 3 busjes ME en nog een 4 a 5 andere politie voertuigen. Wat een politie inzet voor zo’n klein groepje. En dna ook nog zaterdagmorgen in de Stentor lezen dat het allemaal zo gooed ging. Gisteravond later op de avond van 21.00 tot 00.30 uur op het Rode Torenplein gestaan zker 2000 mensen. Geen politie alleen beveiling mensen en alles ging daar goed. Het blijft toch vreemd…….


  Maak melding

 2. Rode torenplein was niet gezellig,
  bij de belg wel alleen dat de muziek tegen elkaar in ging
  vind ik niet erg leuk, heb ik ook gezegd tegen de mensen van de belg
  volgend jaar gaan we met zn alleen tegen stemmen als er een vergunning word aangevraagd op t rode torenplein, allemaal tegen house muziek.
  gelukkig komt er niks op 5 mei, is afgelast omdat t dan te druk zou zijn , kan ik me wel iets bij voorstellen


  Maak melding

 3. Ik ben lekker naar de Pul geweest waar Willy & the Groove optrad met nieuwe toetsenist, bassist en drummerT. Zij speelden heel goed en dat terwijl het heerlijke HJ bier in ECHTE glazen getapt werd. De hapjes en de nootjes waren prima verzorgd, het was echt heel (ouderwets ;)) gezellig daar.


  Maak melding

 4. eric jankerddddd 😮

  ik ga tegen stemmen dat de belg geen vergunning krijgt. ga ook gelijk een klacht brief opstellen en opsturen.. hopenlijk komt daar nooit meer een podium.. allemaal die bobo’s daar steeds.:D


  Maak melding

 5. ——ik ga tegen stemmen dat de belg geen vergunning krijgt——

  Dat is een mooi bericht, je stemt dus voor.;D

  dat had je vast niet bedoel, sneu;D8)  Maak melding

 6. L.S.

  op het rodetorenplein is de hele avond zonder incidenten verlopen. er was een gezellige drukte en er heel positief op gereageerd. er waren ongeveer 6000 mensen aanwezig.

  ná het feest is er een incident geweest bij de nieuwstraat. het is wel zo dat de beveiligers van het feest hebben geholpen enkele mensen uit elkaar te halen in assistentie met de politie. het is niet duidelijk of dit bezoekers waren van het Rodetorenplein.

  we zijn binnen alle limieten van de vergunning gebleven m.b.t. het geluid. toen bleek dat er bij de belgische keizer toch overlast was van het geluid, hebben we in overleg met hen een vrachtauto en een bus voor de ruimte gezet waar het geluid doorheen kwam. dit bleek afdoende.

  we gaan volgend jaar eerder in overleg met onze collega’s van de Belg om overlast te voorkomen.

  dank aan iedereen die aanwezig was en meegeholpen heeft.

  met vriendelijke groet
  Hendrik Karabagias

  NB koninginnedag is compleet zonder incidenten verlopen. er waren constant tussen de 3 en 6 duizend mensen aanwezig.


  Maak melding

 7. @Eric 038

  ja stel je voor dat er eens wat te doen is in Zwolle. Lekker alles verbieden, dan wordt straks het Bevrijdingsfestival en Straatfestival ook verboden pfffff.
  En wat nou dat kan alleen op het Rode Torenplein, een vechtpartij?
  Neem aan dat je normaal ook op weblogzwolle.nl kijkt?
  Hoevaak staat er wel niet dat er mensen opgepakt zijn in bijv. de Voorstraat bij ruzies/vechtpartijen/andere incidenten?  Maak melding

 8. @eddy,

  Je denkt toch niet dat ik het echt doe? zo sneu ben ik echt niet 8) Speelde alleen mee met t kinderachtig gedrag van eric. :'(
  Kwam vast door de drank 😀


  Maak melding

 9. @Hendrik

  Misschien volgend jaar in overleg met de Belg samen iets organiseren op het RTP i.p.v. binnen 36 uur eerst 6 en de volgende dag 11 uur housemuziek te draaien, met daar bovenop een podium voor de Belg die daar overheen probeert te spelen. Een paar leuke bands en af en toe pauze tussendoor, maakt het ook voor omwonenden een stuk aangenamer.

  De house-liefhebbers komen volgens mij genoeg aan hun trekken in Zwolle.  Maak melding

 10. Waarom kan het in zwolle gewoon niet dit soort feesten gehouden? Het is toch uniek voor zwolle? zie eens amsterdam? daar zeikt toch ook niemand over wat voor muziek er gedraait word of wel soms? Waarom past zwolle zich niet een keer aan.. Altijd maar zeiken zeuren tegen zitten etc etc.. en bewoners die in de binnenstad wonen en over overlast zitten te zeiken.. ga anders ergens anders wonen buiten de binnenstad. Als je in de binnenstad woont kan je op geluidsoverlast rekenen.. wat had je immers anders verwacht? >:(


  Maak melding

 11. Nee evert, ook in Amsterdam mag je niet op 1 van de weinige straten waar nog verkeer mag komen een terras opengooien op de route van station naar een feest waar over de 100.000 mensen komen. En dat is ZEER logisch.

  Er staat daar een ziekenhuis weet je nog?


  Maak melding

 12. later lopen zo’n 150 van die shirtjesdragers over de brug bij de Thai ( overigens heerlijk gegeten) en die worden begeleid door 20 politiebikers, en 3 busjes ME en nog een 4 a 5 andere politie voertuigen. Wat een politie inzet voor zo’n klein groepje

  Dat was ook veel te veel, maar er waren er nog veel meer.
  Nergens voor nodig ook. In de toekomst met de vaste politiebegeleiders en zonder de belastingbusjes.


  Maak melding

Reageer