Snelheidsduivel gepakt op Middelweg

Afgelopen woensdag werd een dertig jarige automobilist uit Zwolle bekeurd voor een forse snelheidsbekeuring.

De man reed over de Middelweg met een gemeten snelheid van 105 km. Ter plaatse is de toegestane snelheid 50 km per uur. Naast het krijgen van een bekeuring werd ook zijn rijbewijs ingevorderd.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Precies, gewoon aan de snelheid houden en als je gepakt wordt voor te hard rijden niet zeuren.

  De weg behoort gewoon 70km/h te zijn, dat is helemaal niet raar, dus je mag best klagen dat de max te laag is. De weg heeft op sommige stukken zelfs gescheiden rijbanen, en overal vrijliggende fietspaden. Blijft wel staan dat 105 wel veel te hard is.
  Een lage limiet instellen, en daarna klagen dat er zoveel overtreders zijn is z?³?³?³ Nederlands 🙁


  ⚠️ Meld

 2. Die weg moet gewoon 50 blijven stel nou eens voor de auto voor je moet opeens afslaan en gaat dan op de rem, dan moet je van 70 naar 30 km per uur om fatsoenlijk de bocht door te gaan. Dus als je even niet oplet zit je er achterop. nog een ding als de brug open moet en de auto’s staan nog nog niet in de bocht en je komt er met 70 aanrijden dan moet je een noodstop maken om niet op je voorligger te zitten.


  ⚠️ Meld

 3. Ik ben grotendeels best eens dat die weg 70 kan….. op ?©?©n keer na. Er schuilt toch wel een gevaar bedenk ik me ineens. Ik heb zelf een keer wel flink moeten remmen; meer dan normaal. Het is al een jaartje of wat geleden. Zoals velen nog steeds doen, reed ik toen ook iets van 70 km/h. Vanuit richting Aa-landen richting Stadshagen. Geen problemen verder. Wat Tom zegt over afslaand verkeer, och, zolang je afstand houdt is het geen punt. Maar wat w?©l een punt is, is de brug.
  Die ene keer stond er een zodanig lange rij auto’s te wachten dat ze n?©t achter de bocht stil stonden. Ik kan je vertellen dat je dan nog maar weinig ruimte hebt om tot stilstand te komen; je hebt daar een redelijk dode hoek voordat je de bocht naar rechts moet maken.


  ⚠️ Meld

 4. Maar als de brug dicht is voor het wegverkeer heb je tenminste geen tegenliggers en dus een vrije linkerbaan om uit te wijken en daarna weer in de achteruit naar je eigen plek. 😀


  ⚠️ Meld

 5. @chris -> weg binnen de bebouwde kom met zijwegen kan echt niet met max snelheid van 70 km/u. dan moet je de kruisingen zo maken dat verkeer elkaar niet ontmoet (tunnel, brug, of geen zijwegen). Anders veel te link met remmende auto’s in combinatie met (zoals gebruikelijk) te weinig afstand). Zo’n weg bouwen kan volgens mij niet echt op de middelweg (nog afgezien van kosten en noodzaak). Gebeurt straks wel op de ceintuurbaan. Nu nog 50 km/u, straks na de giga opknapbeurt wordt het 70 km/u. Maar dan liggen er ook extra banen en fietstunnels etc.

  voorlopig dus op de middelweg aan de 50 km/u houden (of iets daarboven, mijn gaspedaal wil daar ook niet echt onder de 60 ;D)


  ⚠️ Meld

 6. Kwestie van genoeg afstand houden, en je kan er veilig 80 rijden. Anders kunnen we het halve wegennet in Nederland wel naar 50 doen. Gewoon anticiperen, ik weet hoe het is, heb zelf een kopstaart aanrijding meegemaakt. Ook bij 50km/h moet je voldoende afstand houden, en dat vergeten mensen wel eens.
  Al kunnen ze bij sommige afslagen beter een extra uitvoegstrook plakken, dat kan bij Holtenbroek, en iets verderop ook makkelijk.


  ⚠️ Meld

 7. @… : Roy: Daar zat ik ook aan te denken. De middelweg tussen de stoplichten zwartewaterallee en de stoplichten waar de middelweg overgaat in de Bisschop Willebrandslaan. Daar mag eerder een 30 km zone ingesteld worden dan een maximum van 50 km….


  ⚠️ Meld

 8. En hoe moet het met langzaam verkeer dan ? Trekkers en brommobielen die ook over die weg moeten. Nu is dat voor vele automobilisten al een rode lap als ze achter zo’n kar zitten, laat staan als ze er nog harder mogen rijden. Ben laats bv in die bocht voor de brug ingehaald. Vraag me sindsdien ernstig af of die persoon in zijn stationwagen met vrouw ernaast en kids achterin beseft dat die daar een ‘blind’ avontuur aangaat wat makkelijk kan resulteren in een frontale botsing met auto’s die van de brug afkomen. Puur een gok want zien kon die ze niet.


  ⚠️ Meld

Reageer